Морквяна дієта: експрес-схуднення без шкоди для здоров’я

Дієтологи пропонують морквяну дієту, як один з найкращих способів досягнення швидких результатів у схудненні.

Існує кілька варіантів морквяної дієти, але трьох і десятиденна вважаються найбільш популярними, а головне – ефективними.

Морквяна дієта відноситься до категорії монодієт, а тому витримати її зможе не кожен. Дієтологи не радять дотримуватися її тим, у кого є хронічні або запальні захворювання органів травлення.

За тиждень на морквяній дієті можна позбутися від 3-10 кг, все залежить від того, як багато зайвої ваги у людини.

Головною стравою морквяної дієти є салат. Готується він так: кілограм свіжої моркви натерти на тертці разом з одним зеленим яблуком, додати столову ложку меду і стільки ж оливкової олії, а також сік цілого лимона. Ретельно перемішати і поставити в холодильник.

Розділити салат на 5-6 прийомів їжі, а в проміжках між їжею пити по склянці мінеральної води без газу.

Потрібно щоранку готувати нову порцію салату по запропонованому рецептом.

Виходити з дієти слід поступово, включаючи нові продукти в раціон. Але якщо ви тут же повернетеся до звичного способу харчування, то скинуті кілограми повернуться назад, плюс до всього, можуть з’явитися проблеми зі здоров’ям, так як для організму дієти і подальше переїдання – це сильні стреси.

На четвертий день морквяної дієти можна почати пити кефір по 1-2 склянки в день. Бажано, щоб він був не дуже жирним, але і не знежиреним.

До речі, морквяний салат можна використовувати в якості страви для розвантажувального дня, за який ви станете легше на 0,5-1 кг.

Якщо ви хочете підтримувати форму і не поправлятися, можна готувати морквяний салат на обід і вечерю, доповнюючи його білковими продуктами, наприклад, вареними яйцями або відвареним м’ясом.

Варто враховувати той факт, що морква володіє потужним жовчогінним ефектом, а тому при жовчнокам’яній хворобі лікарі не рекомендують дотримуватися морквяної дієти. Хоча, це зовсім не означає, що цей продукт слід взагалі виключити з раціону, навпаки, потрібно намагатися їсти його кожен день, але потроху.

Джерело

Поділись


Новини партнерів