Медики назвали овочі, які краще їсти приготованими

При варінні багато овочів віддають в бульйон всі свої корисні речовини, тому їх рекомендують їсти сирими. Але деякі стають кориснішими, якщо ви їх термічно обробите, так вони принесуть набагато більше користі.

Помідори

Помідори містять антиоксидант лікопін, який допомагає організму протистояти онкологічним захворюванням і покращує роботу серця. І чим вищою є температурна обробка томатів, тим більше лікопіну вони виділяють. Томатний проварений сік, томатні соуси і пасти, в’ялені помідори – все це величезна користь, якою поступаються свіжі помідори.

Капуста

Капуста при варінні, як раз, віддасть всі свої вітаміни воді, але приготовлена вона корисніше сирої. Її можна протушкувати або приготувати на пару – так антиоксиданти і каротин, на які багата капуста, збережуться. Ще один спосіб збільшити користь капусти – заквасити її – так ви отримаєте недорогий салат, в якому багато вітаміну С.

Морква

У моркві багато бета-каротину, який в організмі перетворюється на вітамін А. Він бореться зі зморшками і сприяє здоров’ю очей. Теплова обробка моркви з додаванням жирів підвищує її цінність, а вітамін А, як жиророзчинний, засвоюється набагато краще.

Буряк

Буряк в сирому вигляді дуже корисний, особливо через вміст в ньому антоціанів і флавоноїдів. Але ось з вареного буряка мінерали засвоюються організмом легше, та й лікувальний послаблюючий ефект дає саме варений овоч: очищається печінка, кров і нирки.

Шпинат

Шпинат містить такі елементи, як кальцій, залізо, магній, бета-каротин, лютеїн і безліч антиоксидантів. Люди, які роблять начинку для пирогів зі шпинату, навіть не підозрюють, що значно підвищують шанси на засвоєння всіх цих корисних нутрієнтів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів