Як вилікувати шлунок без лікарів: всі народні методи для лікування шлунково-кишкового тракту

Лікування порушень травлення звичайними методами часто є палицею з двома кінцями. Найчастіше таблетки від шлунку негативно впливають на нирки. Використання методів альтернативної медицини дозволяє м’яко впливати на організм і впливати конкретно на причину порушення. У цій статті ми зібрали для вас поради по лікуванню хвороб шлунково-кишкового тракту за допомогою народної медицини. Такі методи будуть максимально натуральними і безпечними.

Як визначаються порушення травлення?

Такі порушення мають величезний список симптомів, які виникають з різних причин. Найбільш часто спостерігаються:

  • нудота блювота;
  • дискомфорт і печія;
  • часті відрижки;
  • відчуття переповненості шлунка;
  • шлункові кольки;
  • запори або діарея.

Щоб почати лікування порушень травлення, потрібно встановити причину їх виникнення.

Причини порушень:

  • Наявність кишкових гриж.
  • Виразки в дванадцятипалій кишці або шлунку.
  • Ураження органів травлення онкологічним захворюванням.
  • Утворення каменів у жовчному міхурі.
  • Запальні процеси.
  • Зараження паразитами.
  • Шкідливий вплив лікарських препаратів.
  • Харчове отруєння.

Для лікування порушень травлення ефективно використовувати методи альтернативної медицини завдяки ряду їх переваг.

Чому альтернативні методики ефективні?

Переваги таких методів при лікуванні порушень травлення:

• Відрізняються високою ефективністю. В процесі лікування усуваються не тільки симптоми – вони впливають на саму причину хвороби: усуваються запальні процеси, підвищується імунітет пацієнта, в шлунку і кишечнику поліпшується моторика. Отриманий ефект відрізняється стійкістю і довготривалістю, попереджає можливі загострення хвороби і появу виразок.

• Застосовувані для лікування порушень травлення препарати характеризуються ефективною, м’якою і безпечною дією. У них немає протипоказань, так що їх можна застосовувати для будь-якої вікової категорії.

• Для лікування порушень травлення використовуються такі методи, які здатні не тільки усунути запальні процеси і нормалізувати роботу організму, але і поліпшити функціонування нервової та ендокринної систем. Таким способом можна запобігти початку неврологічного та психосоматичного розладу, а також виникненню алергічних реакцій.

Методи лікування порушень травлення

Підбирається індивідуальна методика лікування згідно такими етапами.

Дієта
Проаналізувавши стан хворого і дані діагностики, для лікування порушень харчування фахівці складають індивідуальну дієту для кожного пацієнта.

Очищення
Величезна увага приділяється очищенню організму. Проведені процедури допомагають:

  • позбутися від токсинів, шкідливих речовин, паразитів;
  • нормалізувати стан слизових оболонок;
  • налагодити обмін речовин;
  • усунути запальні процеси.

В результаті досягається відновлення нормальної діяльності шлунково-кишкового тракту, оздоровлення організму, відновлення життєвих сил, поліпшення настрою.

Гомеопатія
Засоби гомеопатії при лікуванні порушень травлення сприяють кращому засвоєнню їжі і якісній роботі шлунку, рятують від порушень в емоційному стані пацієнта. Більшість з них не має протипоказань і побічних дій.

Акупунктура
Сеанси голкотерапії при лікуванні порушень харчування призначені для поліпшення секреторної функції, яку виконує слизова оболонка шлунку, подолання спастичних явищ, нормалізації моторики шлунка. Акупунктура сприяє відновленню балансу в нервовій системі.

Масаж
При лікуванні порушень травлення деяких видів застосовують лікувальні масажі. Вони спрямовані на отримання знеболюючої дії, нормалізацію функцій шлунка, активізацію кровопостачання і лімфообігу, усунення венозного застою і стимуляцію нормального функціонування кишечника.

Лікувальна гімнастика
Заняття лікувальною гімнастикою при лікуванні порушень травлення покликані активізувати функції шлунка, нормалізувати психоемоційний стан, знеболити, сприяти кращому відтоку жовчі. Вони відрізняються ще й загальнозміцнюючою дією.

Дуже корисна йога, яка одночасно зміцнює фізичне і душевне здоров’я.

Кольоротерапія
При лікуванні порушень травлення ефективна кольоротерапія. Так, вплив на хворого жовтим кольором сприяє якісному поліпшенню роботи всього шлунково-кишкового тракту.

Аромотерапія
Особливо успішно застосовуються при лікуванні порушень травлення ефірні олії. Аромотерапія пропонує різні варіанти їх використання. Наприклад, деяким пацієнтам дуже добре підходять розслаблюючі сеанси з аромолампою. Хорошим ефектом володіє використання водних процедур з ефірними оліями. Ефірні олії підходять і для точкового масажу. Їх наносять на певні точки при голкорефлексотерапії.

Релаксація і медитація
Часто причиною порушень в роботі шлунково-кишкового тракту стають стресові ситуації. Деякі люди «заїдають» проблеми зайвою їжею або зловживають алкоголем. Тому в процесі лікування порушень травлення величезна роль відводиться медитації. Вона допомагає не тільки позбутися хаосу в нервовій системі, впоратися зі стресами, а й досягти душевної рівноваги, підвищити стійкість до стресів, не допускає виникнення депресії. В результаті покращується робота травлення, а в окремих випадках пацієнт позбавляється і від зайвої ваги.

Мінералотерапія
Унікальне поєднання корисних компонентів в мінералах може забезпечити організм пацієнта необхідним набором біологічно активних речовин, створити хороші умови для нормального травлення , а також покращують емоційний стан пацієнта і підвищують витривалість його організму.

Не обов’язково вживати безліч медикаментів, щоб привести в порядок свою травну систему. Велика кількість методів лікування за допомогою альтернативної медицини укупі з правильним харчуванням і помірними фізичними навантаженнями допоможуть відновити здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів