4 вагомі причини не вживати активоване вугілля

Вживання активованого вугілля є шкідливим для здоров’я, як стверджують британські експерти. Вони назвали чотири причини на користь того, щоб відмовитися від цієї звички.

Активоване вугілля останнім часом стало одним із трендів модного способу життя. Деякі шеф-кухарі використовують цей переважно лікарський засіб для того, щоб надавати продуктам харчування і напоям вишуканого чорного кольору. Ну а багато знаменитостей активно спонукають своїх шанувальників приймати активоване вугілля з метою зміцнення здоров’я. Стверджується, що цей інгредієнт має здібності до детоксикації, але наскільки він безпечний? Вважається, що активоване вугілля допомагає вирішувати проблеми з травленням і боротися з здуттям, він покращує стан шкіри, а його додавання в зубні пасти навіть допомагає в відбілюванні зубів. Однак відомий дієтолог з Королівського коледжу Лондона Софія Медлін назвала чотири причини для того, щоб не вживати активоване вугілля.

По-перше, цей інгредієнт зв’язується абсолютно з усіма елементами живлення, включаючи вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Саме через це вони просто не всмоктуються організмом, оскільки вугілля приклеюється до них і забирає геть. По-друге, активоване вугілля може зв’язуватися і з деякими ліками, включаючи антидепресанти і протизапальні засоби, через що вони втрачають ефективність. У деяких людей це може привести до дуже серйозних наслідків для здоров’я. При цьому в інструкції до активованого вугілля ні про що подібне, звичайно, не повідомляється.

По-третє, активоване вугілля буде зв’язуватися з будь-якими частками в шлунку або кишечнику людини тільки в момент його прийому. Воно працює за рахунок вступу в фізичний контакт з вмістом кишечника. Якщо хтось намагається з його допомогою провести детоксикацію від алкоголю або несвіжої їжі, яку він їв минулого вечора, то ніякого ефекту досягти не вийде, оскільки всі погані елементи вже давно абсорбувалися кровотоком.

Нарешті, по-четверте, активоване вугілля уповільнює роботу кишечника, що може спровокувати нудоту і запор.

Джерело

Поділись


Новини партнерів