Спалює жир і зменшує апетит: названий найкорисніший фрукт для схуднення

Вчені з США провели масштабне дослідження корисних властивостей грейпфрута. Виявилося, що цей плід здатний боротися з різними захворюваннями, а також значно сприяє прискореному метаболізму і схудненню. У 100 грамах цього фрукта 42 ккал, але при цьому в них міститься 31 мг вітаміну С, що становить 50% від добової потреби організму. Також в 100 грамах цього фрукта 1 г білка, 13 мкг фолієвої кислоти, 135 мг калію, 22 мг кальцію, 9 мг магнію, 2 г клітковини. Ще грейпфрут багатий на вітаміни В1 і В6.

У журналі Healthy Style недавно була опублікована цікава стаття, в якій вчені з Дослідницького центру лікувального харчування в клініці Скріппса, в Сан-Дієго, доводять, що люди, які щодня вживають сік грейпфрута або їли сам фрукт, обов’язково втрачали у вазі. Для експерименту запросили 90 добровольців і поділили їх на три групи. Перша їла половинку грейпфрута тричі на день, перед кожним прийомом їжі. Друга – пила тільки сік. Третя група корисний фрукт не вживала ні в якому вигляді. Протягом перших 12 тижнів, учасники першої та другої групи втрачали в середньому по 1,5 кг. Учасники третьої залишилися з колишньою вагою. Крім того, учасники перших двох груп показали більш низький рівень інсуліну в крові. Виявилося, що постійне вживання грейпфрута здатне впливати на організм майже так само, як протидіабетичний засіб метформін. Але і це ще не все. Завдяки тому, що при вживанн ігрейпфрута організм стає більш чутливим до інсуліну, він автоматично починає контролювати рівень цукру в крові, що сприяє контролю над апетитом.

Колеги американських вчених з Єврейського університету в Єрусалимі провели ще одне дослідження і встановили, що регулярне вживання грейпфрута допомагає виводити з організму холестерин.

“Вживання всього одного червоного грейпфрута щодня протягом 30 днів знижує рівень ЛПНЩ (ліпопротеїни низької щільності) на 20,3% і тригліцеридів – на 17,2%. Вживання тих же доз жовтого грейпфрута знижує ЛПНЩ на 10,7%, а тригліцеридів – на 5,6% “, – стверджують вчені. Ще цей фрукт надзвичайно корисний для серцево-судинної системи, так як він знижує рівень тригліцеридів. А завдяки значній кількості вітаміну С та інших антиоксидантів, грейпфрут знижує ризик утворення каменів у нирках і печінці і ефективний для профілактики вірусу гепатиту С. Єдине, про що попереджають дослідники, це про те, що грейпфрут здатний взаємодіяти з деякими ліками. Зареєстровані випадки серйозних наслідків. Тому, перш ніж включити грейпфрут в свій щоденний раціон, проконсультуйтеся з вашим лікарем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів