Дієтологи застерігають: авокадо містить небезпечні токсини

Вважається, що авокадо надзвичайно корисний продукт. Це дійсно так, визнає дієтолог Олександр Кущ. Але він попереджає: авокадо може і завдати шкоди організму людини.

Важливо ретельно чистити авокадо, адже близько до м’якоті (в шкірці і кісточці плода) містяться токсини. З цієї причини авокадо може викликати алергічну реакцію, розлади кишечника і інтоксикацію печінки.

У свою чергу, співробітники Університету Тафтса закликають вживати в їжу авокадо щодня. Це сприяє поліпшенню робочої пам’яті і навичок прийняття рішень у літніх людей. У дослідженні університету взяли участь 40 здорових добровольців у віці 50 років і старше. Учасники протягом 6 місяців кожен день з’їдали одне свіже авокадо.

Також добровольці виконували когнітивні тести на пам’ять, увагу, швидкість обробки інформації. Вчені стежили за змінами рівня лютеїну в очах учасників. Лютеїн – пігмент, що міститься в овочах і фруктах. Він має антиоксидантні та протизапальні властивості. Дослідження показало: у учасників, що вживали авокадо, рівень лютеїну в очах виріс на 25%. Крім того, вони стали краще справлятися з когнітивними тестами.

У добровольців з контрольної групи, які не вживали авокадо, когнітивні функції за час дослідження покращилися не настільки сильно. За словами фахівців, одне авокадо містить близько 369 мікрограмів лютеїну. Надалі вчені планують з’ясувати, як вживання меншої кількості авокадо впливає на когнітивні функції.

Поділись


Новини партнерів