Ці п’ять звичок допоможуть прожити на десять років довше

Американські фахівці в ході досліджень встановили: наступні 5 корисних звичок продовжують життя в гіршому випадку на 10 років.

Вчені з Гарварда аналізували, які корисні звички і як саме впливають на тривалість життя чоловіка. Вони розглядали: здорове харчування, регулярну фізичну активність, відмова від куріння, контроль маси тіла і кількість вживаного алкоголю.

В експерименті взяли участь 123 219 осіб. Дослідження тривало 30 років. Весь цей час кожен з респондентів регулярно проходив медичні огляди. За період проведення експерименту померли 42 167 піддослідних. На основі цього вчені знайшли і вивчили зв’язок між звичками респондентів і терміном їхнього життя.

Було виділено 5 основних чинників, що впливають на довголіття:

1) здорове харчування

2) відмова від куріння

3) 30+ хвилин фізичної активності в день

4) обмеження вживання алкоголю: чоловіки-“довгожителі” випивали не більше 30 грамів етилового спирту в день, а жінки – не більше 15 г

5) індекс маси тіла – не повинен перевищувати допустиму норму

Чоловіки, у кого не було жодної зі згаданих корисних звичок, в середньому жили 76 років (жінки – 79 років). Ті, хто дотримувався всіх п’яти принципів, жили 87 років (жінки – до 93-х років). Ще одна статистика від американців: прихильники здорового способу життя на 82% рідше вмирали від серцево-судинних захворювань і на 65% рідше від раку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів