Медики розповіли, кому потрібно їсти багато огірків

У травні прилавки на ринках вже ломляться від свіжих овочів, правда, всі вони – парникові. А це означає, що користі для здоров’я в них не так багато, як в тих, що виросли на городі.

Уже зовсім скоро можна буде вживати свіжі огірки, вирощені на грядках під відкритим сонцем. Саме в них міститься максимальна концентрація корисних речовин: вітамінів А, С, В, РР, бета-каротину, калію, магнію, заліза, цинку, марганцю, йоду, натрію, фолієвої кислоти, а також клітковини.

До речі, багато хто не знає, що клітковини в огірках набагато більше, ніж в будь-якому іншому овочі або фрукті. Ця речовина надзвичайно корисна для кишечника і здоров’я в цілому.

Клітковина з огірків, як губка, вбирає всі токсини в себе і виводить з організму разом зі стільцем. Плюс до всього, ще й сприяє усуненню запальних процесів в шлунково-кишковому тракті, що надзвичайно корисно.

Особливості огірків

Головна перевага огірка полягає в тому, що він на 90% складається з води, тому його калорійність всього 15 ккал на 100 г. Завдяки цьому, огірки можуть їсти всі і в необмеженій кількості.

Огірки можуть:

  • поліпшити травлення;
  • вивести зайву рідину з організму;
  • очистити судини і кишечник;
  • знизити артеріальний тиск і рівень цукру в крові;
  • поліпшити роботу щитовидки;
  • попередити утворення холестеринових бляшок на стінках судин;
  • зберегти здоров’я очей і зір;
  • убезпечити людину від захворювань серця.

Перераховувати корисні властивості огірків можна ще довго, оскільки вони вважаються найкориснішими рослинними продуктами. Судячи з цього, медики рекомендують більше їсти огірків діабетикам, людям з ожирінням, гіпертонікам, тим, хто схильний до набряклості, а також при зниженні зору і рівня гемоглобіну в крові.

Єдині люди, кому слід уникати огірків, так це ті, хто має язву, і ті, у кого хронічний гастрит, особливо в стадії загострення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів