Медики розповіли про унікальні властивості смаженого часнику

Користь часнику відома людям з незапам’ятних часів. Однак у цього дійсно чудового продукту є одна неприємна якість – запах. Чи збережеться користь часнику, якщо вживати його в їжу не в свіжому, а в смаженому вигляді? Дієтологи і лікарі різних спеціалізацій відповідають на це питання ствердно.

Користь часнику в процесі термічної обробки дещо зменшується: температура значно зменшує вміст в часнику ефірних масел. Через це зменшується здатність смаженого часнику протистояти інфекційним захворюванням – цією своєю якістю часник зобов’язаний саме високому вмісту ефірних масел. Але всі інші якості зберігаються в часнику і після його обсмажування.

У чому ж користь смаженого часнику? Перш за все, смажений часник – дуже смачний. Як окрема страва він, звичайно, не подається, але в складі інших страв він дуже хороший – смачний і корисний.

Дієтологи стверджують, що смажений часник не приносить шкоди фігурі: ферменти, що містяться в ньому, мають здатність розщеплювати жири. І ця якість з лишком компенсує високу калорійність смаженого часнику (будь-які смажені страви, як відомо, висококалорійні). Ідея отримувати користь з смаженого часнику все-таки насторожує вас? Додавайте його в тушковані овочі. Користь часнику, який протушкувати, не зменшується.

Смажений часник має здатність очищати шлунково-кишковий тракт від шлаків і вільних радикалів. А здоров’я кишечника – це фортеця всієї імунної системи.

Смажений часник володіє також здатністю працювати на клітинному рівні, оберігаючи організм від закислення. Знижуючи рівень закислення, часник підвищує природні захисні сили організму і зміцнює імунну систему.

Джерело

Поділись


Новини партнерів