Коли нирки хворі: симптоми, які мають насторожити

Діагностувати будь-яке захворювання краще на ранніх стадіях, адже тоді лікування буде ефективнішим. Хвороби нирок можуть довгий час не проявлятись, але деякі симптоми мають вас занепокоїти.

Часте сечовипускання та зміна кольору сечі
Ці симптоми повинні насторожити вас, хоча, вони ж часто залишаються непоміченими. Жінки можуть навіть подумати, що вагітні, адже через кілька тижнів після зачаття нерідко спостерігаються подібні явища.

Надмірна набряклість
Це найпомітніший симптом того, що в організмі затримується рідина, а значить – нирки функціонують неправильно. Якщо напередодні ви не їли нічого солоного і перед сном не напилися води або не зловживали алкоголем, то є сенс перевірити нирки.

Занепад сил і хронічна втома
Коли в організмі накопичуються токсини через неправильну роботу нирок, можуть з’явитися такі симптоми. Правда, не завжди вони вказують на ниркову недостатність, наприклад, це може бути сигнал організму про знижений рівень гемоглобіну. Але в будь-якому випадку, такі ознаки є свідченням того, що в організмі якийсь орган функціонує гірше, ніж раніше.

Свербить шкіра
Від неправильної роботи нирок, як було зазначено вище, в організмі накопичуються токсичні речовини, які з часом можуть спровокувати появу сверблячки на шкірі по всьому тілу.

Якщо ви помітили у себе ці симптоми, то негайно зверніться до лікаря та пройдіть обстеження.

Джерело

Поділись


Новини партнерів