Екстракт цього овоча допоможе при туберкульозі і ожирінні

Ефірні екстракти з насіння гіркого огірка (Momordica charantia) можуть допомогти при ожирінні, порушенні обміну речовин і туберкульозі. Про це свідчать дослідження вчених з Китаю.

Дослідники з Технологічного університету Хефей і Китайської академії сільськогосподарських наук отримали олію гіркого огірка за допомогою надпотужної фільтрації. Отриманий масляний екстракт вони потім використовували на живих лабораторних гризунах, яких при цьому годували їжею, яка містить багато жиру.

Вчені розділили піддослідних мишей на чотири групи, причому три отримували різну кількість олії гіркого огірка, а та, що залишилася, таку добавку до корму не отримувала. Їі дослідники залишили в якості контрольної групи. Через три тижні вчені виміряли масу тіла і довжину мишей, а також їх жировий прошарок.

Дослідження показали, що ті миші, які харчувалися кормом в поєднанні з добавкою з екстракту насіння огірка, схудли.

Після проведеного дослідження вчені зробили висновок, що олія гіркого огірка (Momordica charantia) володіє відмінним жироспалюючим ефектом і може допомогти людям з порушенням обміну речовин і ожирінням.

Крім того, дослідникам вдалося з’ясувати, що екстракт цієї рослини надає протитуберкульозну дію. Відкриття є дуже важливим, і в подальшому може використовуватися в фармакології.

 

Поділись


Новини партнерів