Знайдений несподіваний ключ до здоров’я

Чим для людини корисна творчість? Вона допомагає розвиватися розумово, дає можливість реалізуватися і заявити про себе. Однак фахівці з Університету Енгл Раскін в Кембриджі, Англія, стверджують, що творчість можна також застосовувати, як справжнє лікування.

Експерти відзначають, що в Великобританії часто бували випадки, коли мистецтво призначали в якості рецепта в зв’язку з деякими хворобами. Це своєрідна «не медична підтримка», яка, однак, була дієвішою за цілий ряд ліків. Поступово творчість включають навіть в офіційні графіки, складені для ряду лікарень, як свого роду терапію.

Експерти з Університету Енгл Раскін в Кембриджі відзначають, що в першу чергу заняття певним видом мистецтва може поліпшити психіку. Наприклад, фахівці вважають, що дуже корисним в цьому плані є спів. Згідно з дослідженнями, люди стають менш тривожними, і у них пропадає депресія. Особливо це стосується людей похилого віку. Також спів надає дуже сприятливий вплив на молодих матерів. У них знижується рівень післяпологової депресії.

Експерти підкреслюють, що з віком люди починають відчувати самотність і соціальну ізоляцію, а також стикаються з обмеженнями з результаті зниження фізичного здоров’я. Творчість може створювати нові зв’язки. Також вона покращує настрій, впевненість і прищеплює розуміння того, що про людину дійсно піклуються. За деякими даними, творчість може впливати і на фізичне здоров’я – внаслідок розвитку нових навичок. Експерти відзначають, що найголовніше – не боятися зайнятися чимось кардинально незвичним. Творчість додасть сили і дійсно допоможе вилікуватися від певних хвороб. Природним є те,  що це не панацея від усіх хвороб, а частково є ефектом плацебо, проте в комплексі з іншими методами може виступати досить хорошим засобом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів