Чому лимони варто заморожувати

У цій статті ми розповімо вам про причини, через які неодмінно варто спробувати «крижані лимони» і про те, яку користь приносить лимонна цедра.

Отже, вимитий лимон залишаємо в морозильній камері на кілька годин. У підсумку ми отримуємо фрукт, який легко натерти на тертці, в той час з свіжим лимоном зробити це проблематично.

Крижана лимонна стружка, додана в будь-яку страву, перетворить звичайний салат, суп, соус в кулінарний шедевр, надавши їм неповторного аромату і пікантну кислинку. Це перша і безперечна перевага того, чому варто вживати в їжу заморожені лимони.

Відомо, що лимонна цедра містить набагато більше вітамінів ніж лимонний сік. Крім того, вона містить антиоксиданти і навіть здатна запобігати утворенню ракових клітин. Таким чином, натертий з м’якоттю і шкіркою заморожений лимон варто спробувати і в якості засобу для висвітлення шкіри обличчя.

Втім, відокремлену від м’якоті лимонну шкірку викидати не варто в будь-якому випадку – в свіжому вигляді її можна використовувати як засіб для відлякування комах або освіжувача повітря. А якщо висушену цедру подрібнити в блендері до стану пудри і змішати з цукром, то отриману субстанцію можна з успіхом додавати в випічку, чай та інші напої.

Також свіжа лимонна шкірка незамінна при болях в горлі або погіршенні апетиту. Покращує вона і роботу жовчного міхура.

Джерело

Поділись


Новини партнерів