П’ять «золотих» секретів довголіття, яких мало хто дотримується

На думку вчених, люди усвідомлено відмовляються дотримуватися правил, які могли б  допомогти збільшити тривалість життя.

На сьогоднішній день все більше людей цікавляться способами, які могли б продовжити їм життя. Еліксиру молодості поки що не існує, але вчені вже неодноразово заявляли, що золоті секрети довголіття дуже прості і доступні кожному.

У зрілому віці практично всі люди стикаються з цілим рядом хронічних захворювань, починаючи від підвищеного тиску і закінчуючи артритом. Медики ж стверджують, що простіше всі можливі недуги попередити, ніж потім вилікувати, але їх поради більшість чоловіків і жінок пропускають повз вуха.

В черговий раз вчені озвучили п’ять “золотих” секретів довголіття і здоров’я:

Правильне харчування. Довгожителі віддають перевагу дарам природи, тобто тим продуктам, які ростуть в землі, на деревах і кущах. Це овочі, фрукти, коренеплоди, ягоди та зелень. Звичайно ж, вони не відмовляють собі в м’ясі, рибі і морепродуктах, а також яйцях і молочних продуктах, але їх довгожителі їдять рідше і набагато менше.

Фізична активність. Спорт займає не останню роль в житті людини, яка хоче прожити довге і найголовніше – здорове життя. Люди, які прожили понад 90 років, відзначають, що дуже рідко засиджувалися на одному місці і лежали на дивані протягом всього свого життя. Необов’язково бути професійним спортсменом для того, щоб збільшити свій “термін придатності”, достатньо всього лиш більше ходити пішки, робити вранці зарядку і просто більше рухатися.

Живе спілкування з оточуючими. Мало кому відомо, що відсутність спілкування з людьми і самотність кардинально впливає на якість і тривалість життя. Вчені переконані, що завдяки регулярному спілкуванню з оточуючими, а також хорошим сімейним відносинам, людина заряджається позитивною енергією, а це дуже корисно для здоров’я.

Повноцінний сон і відпочинок. Поки ми молоді, можемо дозволити собі не спати ночами, проводячи час у нічних клубах та інших розважальних закладах, або ж працювати протягом доби, щоб заробити на гідне існування. Але кому це потрібно, коли вже до 40 років здоров’я буде, м’яко кажучи, слабеньке. Медики радять спати не менше 8 годин за ніч, а то і більше, особливо в холодну пору року. Також, на їхню думку, людина повинна знаходити час для відпочинку і відключатися від робочих і побутових проблем, щоб дати не тільки своєму тілу, а й мозку, розслабитися.

Саморозвиток і подяка. Щоденне поліпшення розумових здібностей, наприклад, читання або розв’язування ребусів, кросвордів, розвиває пам’ять і підвищує інтелект, за рахунок чого в літньому віці людина з великою часткою ймовірності не зіткнеться з таким захворюванням, як деменція. Подяка Всесвіту за кожен прожитий день і все, що сталося ньому, помітно покращує настрій людини і дозволяє своєчасно позбавлятися від стресів і образ, а позитивний настрій, як відомо, одна зі складових довголіття.

Відсутність шкідливих звичок – важливий “плюс” до карми, хоча, історія показує, що багато довгожителів курили і вживали алкоголь з молодого віку і до кінця свого життя.

Джерело

Поділись


Новини партнерів