5 причин набору зайвої ваги

Немає нічого привабливого в тому, що ваш живіт нагадує величезну повітряну кулю, яка ось-ось вибухне. Не кажучи вже про гази і дискомфорт, які відчуває людина при здутті живота.

Звичайне здуття живота з’являється після прийому важкої їжі, але для деяких людей це нормальна частина їх повсякденного життя.

Що викликає здуття живота?

1. Недостатнє споживання води

Зневоднення є головною причиною численних проблем зі здоров’ям. Надмірне споживання кави і алкоголю тільки сприяє цій проблемі. Коли ви останній раз пили 6-8 склянок води впродовж дня?

Коли організму недостатньо води, він використовує тканинні рідини, а це означає, що здуття може з’явитися в результаті утримання рідини. Тому намагайтеся пити більше води.

2. Закреп

Закреп – дуже неприємна проблема, і вказує, що вам треба споживати більше продуктів, багатих клітковиною.

Їжте волокно поступово, інакше ви тільки посилите проблему. Купуйте хліб з цілісного зерна і тримайтеся чимдалі від білого хліба. Насолоджуйтеся коктейлями і ягодами. Це звучить смачно, чи не так?

3. Хронічний стрес

Вчені довели, що стрес може викликати здуття. Коли ви знаходитеся під впливом стресу, ваша травна система не може виконувати свою функцію належним чином.

Здуття може супроводжуватися закрепом і болем в шлунку. Тому намагайтеся звільнитися від негативних емоцій, і ви розв’яжете свою проблему назавжди.

4. Їсте занадто швидко

Якщо ви погано пережовуєте їжу – вона повільно перетравлюється і супроводжується процесом бродіння, тому у вас з’являється здуття. Вживайте їжу невеликими шматочками і добре жуйте.

5. Вуглеводи

Надмірне вживання вуглеводів може сприяти здуттю вашого живота. Вживайте більше низьковуглеводних продуктів і скоротіть вживання цукру і алкоголю.

Джерело

Поділись


Новини партнерів