Дієтологи розвінчали популярні міфи про картоплю

Практично всі жінки, які стежать за своєю фігурою, відмовляються від картоплі в будь-якому вигляді. Дієтологи не такі категоричні щодо страв з картоплі, але щоб донести правду про цей овоч до людей, їм довелося спростувати найпопулярніші міфи:

Через картоплю з’являється зайва вага. Цей міф давно застарів і вірять в нього ті, хто не прислухається до дієтологів, які втомилися повторювати – в 100 г картоплі міститься всього 76 калорій, а в рисовій каші, наприклад, аж 116. Судячи з цього, картоплю не можна називати шкідливою для фігури. Правда, якщо її смажити, додаючи багато солі і сала/м’яса/ковбаси та інших висококалорійних продуктів, тоді, звичайно ж, їсти її не можна і не тільки тому, що це шкідливо для фігури, але і для здоров’я в цілому.

На одній тарілці не повинно бути картоплі і м’яса. У суспільстві побутує думка, що поєднувати білки і вуглеводи в одному прийомі їжі не корисно. Насправді, тут більше грає роль те, яким способом продукти приготовлені. Варена картопля і відварна курятина – цілком нормальне поєднання продуктів, яке бажано ще доповнити корисними рослинними жирами, наприклад, додавши чайну ложку оливкової олії в порцію салату зі свіжих овочів. Ну а смажену картоплю з смаженим м’ясом і справді їсти не можна.

Картоплю не рекомендується їсти кожного дня. Скажімо так, нічого поганого у вживанні картоплі на постійній основі немає. Єдиний мінус – монотонність щоденного меню може негативно відбитися на настрої людини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів