Універсальний засіб проти карієсу і хвороб ясен

Як передає The Daily Mail, вино нейтралізує небезпечні бактерії в ротовій порожнині. Воно не дає бактеріям, що створюють наліт та викликають карієс і запалення ясен, прилипати до тканин ротової порожнини. До речі, якщо ці бактерії потраплять в кровотік, то вони можуть спровокувати ланцюгову реакцію, що призводить до хвороб серця і раку.

Дивовижні властивості вина виявила Національна іспанська дослідницька рада. За словами її співробітників, в майбутньому цілком можлива поява зубних паст, жувальних гумок і ополіскувачів для рота, виготовлених на основі вина. Секрет криється в унікальних антиоксидантах. Вони набагато ефективніші, з точки зору захисту від бактерій, ніж комерційно доступні екстракти з виноградних кісточок і вина. Це довів експеримент, проведений в лабораторних умовах, з моделлю тканин ясен.

Коли антиоксиданти з вина потрапляли в ротову порожнину, вони починали виділяти корисні молекули, що не дають бактеріям приєднуватися до поверхонь. А поєднання цих антиоксидантів з оральним пробіотиком Streptococcus dentisani давало додатковий захист зубів і ясен. Експерти виділяють дві сполуки у вині – кавові і р-кумаринові кислоти.

Поділись


Новини партнерів