Як лікувати поганий кровообіг у ногах

Варикозне розширення вен, втома та поганий кровообіг у ногах є найбільш поширеними проблемами серед жінок старше 40 років.
Як лікувати поганий кровообіг у ногах

Збереження активності може бути однією із ключових стратегій задля того, щоб покращити поганий кровообіг у ногах, оскільки так ми допомагаємо активізувати як кровоносну, так і лімфатичну системи.

У цій статті ми розповімо вам про це ускладнення, а також про те, як йому запобігти.

Поганий кровообіг у ногах: що потрібно знати

Нижні кінцівки – це зона обміну рідини. Це кінець шляху вен і артерій, де кров повертається до серця.

У цьому процесі беруть участь кров’яні судини, лімфатична система, плазма та білки. Тому, коли він не працює, рідина накопичується й не може “повернутися” в потрібне місце. Це дуже поширене явище, тому що ноги зазвичай спрямовані вниз, коли ми сидимо або стоїмо.

Сила тяжіння робить тиск на ноги й викликає різні симптоми, такі як:

  • втома
  • набряк
  • оніміння
  • варикоз

Як покращити поганий кровообіг у ногах

Зміна щоденних звичок дуже важлива для запобігання, лікування або зменшення цієї проблеми. Спочатку це може бути складно, але зрештою це принесе позитивні результати.

Зверніть увагу на ці поради, щоб покращити поганий кровообіг у ногах:

Змініть поставу

  • Якщо ви працюєте в офісі, час від часу вставайте й ходіть.
  • Ви також можете поставити лавочку або перевернуту урну під стіл, щоб підняти ноги, коли ви працюєте за комп’ютером.
  • Якщо ваша робота вимагає, щоб ви стояли цілий день, спробуйте посидіти кілька хвилин щогодини або зробити кілька кроків.
  • Протягом довгих подорожей літаком або поїздом використовуйте підніжку для ніг та якомога частіше вставайте зі свого місця. Якщо ви їдете на машині, зупиняйтеся перепочити кожні 1-2 години.

Робіть фізичні вправи

Необхідно, щоб тренування не було надто вимогливим. Щоденних прогулянок, плавання або катання на велосипеді може бути достатньо.

Фізичні вправи з низькою інтенсивністю вкрай важливі для активації як лімфатичної системи, так і системи кровообігу. Знайдіть у своєму розкладі 30 хвилин на день для тренувань.

Пийте рідину

Хорошим способом боротьби з поганим кровообігом у ногах є споживання рідин, які виводять токсини через сечовипускання. Для досягнення цієї мети треба пити воду, натуральні соки (фреші) та трав’яні настої (із сечогінних трав, наприклад, хвоща або розмарину). Уникайте алкоголю, соди та кави, оскільки вони мають протилежний ефект. Не забувайте випити 2 літри рідини щодня і збільшити кількість до 3, коли на вулиці спекотно або ви займаєтеся спортом.

Піднімайте ноги

Окрім того, що варто класти ноги на лавку, щоб підняти їх, коли ми працюємо, ми можемо боротися з поганим кровообігом, повторюючи цю процедуру, коли повертаємося додому.

Наприклад, коли ви сидите на дивані, дивлячись на телевізор, ви можете покласти п’ятки на тумбочку або на стілець. Коли ви лягаєте спати, покладіть ноги на підлокітник або обіпріться на стіну на кілька хвилин. Під час сну ви можете покласти кілька подушок під щиколотки. Ідея полягає в тому, щоб ноги були вищі за серце.

Їжте більше фруктів і овочів

Забезпечуючи велику кількість води та поживних речовин, вони ідеально підходять для здорового харчування, яке знижує затримку рідини та поганий кровообіг у ногах. Коли раціон сповнений білками та жирами, лімфатична система перевантажується й не працює належним чином. Усуньте всі продукти, які “згущують” кров і блокують обмін рідинами. За кожної нагоди їжте сирі сезонні фрукти та овочі.

Приймайте холодний душ

Перш ніж вийти з ванни, полийте ноги холодною водою, а потім гарячою.
Цей спосіб забезпечує негайне полегшення, коли ви відчуваєте біль і втому.
Ви також можете повторити це вранці, щоб усунути наслідки тривалого лежання в одному положенні з нерухомими кінцівками.

Носіть спеціальні шкарпетки

Вони відомі як “шкарпетки для відпочинку” або “терапевтичні шкарпетки”. Їх часто використовують під час тривалих подорожей літаком. Вони не стискають ноги й запобігають поганому кровообігу, а також накопиченню рідини. Ми також рекомендуємо уникати занадто вузьких штанів, оскільки вони не сприяють хорошому кровотоку.

Зменште споживання солі та цукру

Натрій і глюкоза є двома ворогами лімфатичної та кровоносної систем, тому дуже важливо зменшити їх кількість у вашому раціоні.

Сіль підвищує артеріальний тиск, сприяє утриманню рідини та погіршує роботу нирок. Щоб її замінити, можна використовувати ароматичні трави або морську сіль (у невеликих кількостях).

Щодо цукру, то він змінює рівень інсуліну і змушує нас набирати вагу. Оберіть стевію, мед або кероб, щоб підсолодити чаї та десерти.

Робіть масажі

Коли ви приходите додому, ви можете насолодитися сеансом самомасажу, щоб покращити поганий кровообіг у ногах. Після душу (з гарячою та холодною водою), нанесіть на руки кілька крапель розмаринової ефірної олії та ретельно розітріть кінцівки від кінчиків пальців до стегна. Коли закінчите, покладіть ноги вгору (на подушку або на стіну) на півгодини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів