Дієтологи заявили про те, що регулярне вживання морквяного соку, званого за свою насиченість вітамінами «еліксиром молодості», дозволяє схуднути. Справа в тому, що сік моркви знижує апетит.
Звичка пити морквяний сік сприяє продовженню молодості організму. У той же час існує цілий ряд застережень про його вживанні, – нехтування ними може призвести до дуже серйозних проблем зі здоров’ям.
Морквяний сік важливо пити свіжовичавленим, не готувати про запас, – інакше вітаміни в ньому швидко «загинуть». Вживають такий сік з додаванням вершків, що сприяють засвоєнню корисних речовин з моркви, – за півгодини до їжі. Що важливо – не зловживати кількістю та не споживати більше 600 мл в день, а також не випивати відразу велику кількість соку.
«Неправильне вживання морквяного соку може стати причиною занепаду сил, болів, пожовтіння шкіри, розладів шлунково-кишкового тракту, свербежу, випадання волосся. У важких випадках може призвести до ураження печінки, підшлункової залози, – застерегли вчені.
Необхідно пам’ятати, що каротин, який міститься в моркві, несумісний з алкоголем – не закусуйте спиртне салатом з морквою. Поєднання каротину з складовими алкогольних напоїв може призводити до запалення печінки.
Читайте також: Ознаки захворювання щитовидної залози
Сира морква, відзначили експерти, протипоказана людям з виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки, запаленням в товстому кишечнику, ентероколітом.
Крім того, не потрібно використовувати для готування і вживання великі коренеплоди. Чим морква крупніша, тим більше вірогідності, що в ній накопичилося багато нітратів.