5 продуктів, які здатні замінити зубну пасту

Стоматологи довели, що існує їжа, яка є дуже корисною для наших зубів. Ось список продуктів, які можуть запросто замінити зубну пасту.

Яблука

У цих фруктах міститься велика кількість води і корисних речовин. Завдяки своїй структурі яблука можуть підлікувати ясна. Дантисти довели, що вони зміцнюють їх, а також борються з бактеріями в порожнині рота, які викликають карієс.

Сир

Дивно, але цей молочний продукт – хороший зубний лікар. Сир здатний захистити зубну емаль, зміцнити ясна і запобігти поширенню карієсу. Крім того, сир багатий білком, кальцієм і фосфатами. Ці продукти зміцнюють нашу кісткову систему. Найкраще вибирати сири твердих сортів.

Полуниця

Кому з нас не доводилося вичищати із зубів дрібні кісточки полуниці. Пам’ятаєте фільм «Красуня», де виконавиця головної ролі Джулія Роберт намагалася почистити зуби за допомогою зубної нитки. Але виявляється, що саме полуниця допомагає захистити наші зуби від карієсу. Яблучна кислота, що міститься в цій ягоді, ефективно очищає зуби і запобігає їх руйнуванню.

Броколі

Всі знають про корисні властивості цього овоча та його роль в корисному харчуванні. Але виявляється ця капуста ще й зубам допомагає. У броколі міститься дуже багато клітковини і корисних речовин, які допомагають зменшити запалення ясен і захистити емаль. Лікарі радять не переварювати цей овоч.

Читайте також: Коли організму не вистачає рідини: 10 ознак

Апельсин

Кислота,що міститься в деяких цитрусових, здатна зруйнувати емаль зубів і призвести до розвитку карієсу. Однак апельсин не з їх числа. Цей фрукт реально може замінити зубну пасту. Весь секрет криється у пектиновій, лимонній і аскорбіновій кислоті, які містяться в апельсині. Помірна концентрація цих кислот допоможе в боротьбі з карієсом.

А ви знали, що канадські фахівці з університету Торонто знайшли просте рішення чищення зубів, коли під рукою немає щітки і пасти? В ході дослідження стоматологи з’ясували, що ефективно очистити ротову їжу після прийому їжі здатне звичайне молоко.

Джерело

Поділись


Новини партнерів