Медики розповіли про те, як правильно харчуватися після 50 років

Лікарі довели, що після 50 років потрібно харчуватися інакше.

Найслабша ланка в організмі людей після 50 років – це кістки. З роками вони починають втрачати кальцій і стають тендітніші. Чому це відбувається?

Поясненням цьому є кілька причин. По-перше, вироблення естрогену з роками зменшується. А саме цей гормон допомагає тримати кісткову масу в хорошому стані. По-друге, змінюється кислотність в організмі. Через неправильне харчування вона вища. Це негативно впливає на властивість кісток утримувати кальцій.

Спеціаліст Інституту харчування Олена Вороніна розповіла, що організму простіше засвоювати кальцій, який він отримує з їжею, ніж з медичних препаратів.
«Важливо знати, які продукти корисні для кісток і ввести їх в раціон, – каже дієтолог Олена Вороніна.

Читайте також: Потужний засіб для очищення печінки і покращення імунітету

Ось список продуктів, який обов’язково повинні бути в раціоні тих, кому 50 років і старше: молоко, сир, в’ялена риба з кістками, кисломолочні продукти.

Крім того, Олена Вороніна радить всім пити достатню кількість води. Адже ця рідина вимиває з організму продукти розпаду і токсини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів