Вчені розповіли про жахливі наслідки анестезії

Вважається, що під час анестезії люди бачать веселі сни, про які потім згадують із задоволенням. Однак насправді ступінь її впливу на головний мозок людини набагато серйозніша, ніж про це думають.

Дослідженням в даній області займалися наукові фахівці з Квінслендського університету, розташованого в Австралії. Виявилося, що анестезія не просто присипляє людину, а й порушує зв’язок між клітинами. Такий негативний ефект досягається шляхом введення лікарських препаратів для наркозу.

За словами доктора Кейт Коул-Адамс, деякі пацієнти під наркозом можуть чути сторонні звуки, відчувати незвичайні форми свідомого розуміння. Фахівці переконані, що це говорить про те, що люди можуть розуміти, що насправді в даний момент відбувається, поки вони бачать «сни». Крім того, анестезія здатна навіть змінити систему розуміння людини.

В ході дослідження було встановлено, що наркоз призводить до того, що деякі ділянки мозку можуть не взаємодіяти. Препарати блокують передачу інформації, стираючи свідомість. Це має певні негативні наслідки: наприклад, може виникнути амнезія або когнітивні порушення.

Читайте також: Хочете завжди чудово виглядати? Вам допоможе проста кухонна сіль!

Вчені мають намір продовжити випробування в даній сфері, щоб зрозуміти, як анестезія впливає на розвиток хвороби Альцгеймера або Паркінсона.

Поділись


Новини партнерів