Основні причини та заходи профілактики ішемії серця

Кардіологи розповіли про те, через що розвивається ішемічна хвороба серця і як її попередити.

Ішемічна хвороба серця розвивається через пошкодження коронарних артерій і порушення кровопостачання серцевого м’яза. Як ми розуміємо, головною причиною ішемії якраз і є атеросклероз, при якому судини звужуються і забиваються атеросклеротичними бляшками.

Медики назвали тих, хто потрапляє в основну групу ризику ішемічної хвороби:

  • люди похилого віку;
  • ті, хто має надлишкову масу тіла і ожиріння;
  • чоловіки;
  • курці;
  • діабетики;
  • люди, що ведуть малоактивний спосіб життя або надто фізично напружений;
  • алкоголіки;
  • ті, у кого є генетична схильність до серцевих захворювань.

Вилікувати ішемічну хворобу серця самостійно в домашніх умовах неможливо і небезпечно для життя в цілому. Тому при появі таких ознак ішемії, як: задишка, біль або дискомфорт у грудній клітці, напад задухи, підвищення артеріального тиску і надмірна пітливість, потрібно негайно звернутися до лікаря, викликавши “швидку допомогу”.

Заходи профілактики ішемії

Для того, щоб попередити цю хворобу серця, необхідно усунути всі основні причини, через які вона розвивається. Тобто, перестати палити і зловживати спиртними напоями, а ще краще – не починати їх вживати, контролювати свою вагу, не переїдати, регулярно проходити медичне обстеження, більше рухатися або займатися спортом.

Медики рекомендують їсти більше свіжих овочів і фруктів, тому що вони не просто містять багато вітамінів, але і очищають кишечник, а також судини від усього зайвого. Те ж саме стосується і вживання простої води, яка володіє найефективнішою очищуючою властивістю серед всіх інших продуктів.

Читайте також: Названо приховані симптоми серцевого нападу

Також, дуже важливо повноцінно відпочивати, тому що нервове перенапруження може негативно позначитися на здоров’ї серця.

Не ігноруйте симптоми будь-якого серцевого захворювання, тому як їх легко переплутати з інфарктом або інсультом, які нерідко завершуються повної паралізацією або летальним результатом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів