4 ранкових правила, які знімають тривогу і занепокоєння

Тривожні розлади – справжній бич нашого часу. Темп і ритм життя, орієнтованість на зовнішні досягнення, комплекс успішності, який тисне на багатьох людей, самотність і відірваність від реального життя стають причинами частих сплесків депресії.

В осінньо-зимовий період це стан погіршується погодою за вікном, тому ранок у багатьох людей ні з чим хорошим не асоціюється. Вони прокидаються з думкою про те, що потрібно знову йти на нецікаву роботу і тягнути життєву лямку. Але що, якщо прорвати це порочне коло?

1. Почніть ранок зі спокійного дихання

Насправді ритм нашого дихання і сама можливість зробити вдих на повні груди вже заспокоюють тривожність. Візьміть за звичку провітрювати після пробудження всі кімнати в будинку.

За ніч в повітрі накопичується чимало бактерій, а саме воно стає затхлим. Якщо ви не любите йогу, можна просто піднятися зручніше на ліжко, випрямити спину, закрити очі і 3-5 хвилин дихати в дуже спокійному ритмі. Так, щоб на 1 хвилину припадало 3-4 цикли вдих/видих.

2. Спорт або зарядка

Факт, підтверджений науково і доведений досвідом тисяч людей: “Будь-яка фізична активність піднімає настрій”. Організм починає виділяти гормони радості, які покращують емоційний фон.

До того ж ви будете відчувати радість від того, що день почався правильно і продуктивно.

3. Поставте цілі

Ні, не просто список необхідних справ. Він у вас, можливо, є і так. Щоб день приносив радість, він не повинен бути прожитий безцільно. Цілі – це те, що допомагає відчути і оцінити власну корисність, значимість.

Ваша мета може стосуватися роботи, близьких, сторонніх людей, яким потрібна допомога або підтримка, але головне – вона повинна бути завершеною.

Читайте також: Лікарі розповіли, які хвороби передаються через поцілунок

4. Дякуйте!

Є така хороша фраза:

Коли ми скаржимося, то Бог показує, що може бути набагато гірше. Коли ми дякуємо, то Бог показує, що може бути набагато краще.

Це справедливо для кожної людини незалежно від її віри. Ми притягуємо те, на чому концентруємо увагу. І, натренувавши себе помічати сумне і погане, ми лише ще більше оточуємо себе цим.

Щоденник подяки – проста, але зовсім не порожня практика. Вона вчить нас бачити у всьому хороше і вміти бути щасливим в дрібницях.

З вашого ранку починається день. Пам’ятайте про це і постарайтеся зробити його не зім’ятим і обтяжливим, а спокійним, добрим і таким, що вселяє надію.

Джерело

Поділись


Новини партнерів