Будьте здорові: названі п’ять способів захисту від грипу

Медики розповіли про правила безпеки при епідемії грипу, які повинен знати і виконувати кожен.

Епідемія грипу для зими – звичне явище, яке може статися в Україні або обійти країну стороною, але в будь-якому випадку ті, хто попереджений, озброєні. Тому медики в черговий раз нагадали українцям про головні правила безпеки в період епідемії грипу, які допоможуть вам захиститися від вірусу і уникнути негативних наслідків.

П’ять ефективних способів захисту від грипу:

1. Зволожувати слизову носа. Сухе середовище для вірусу грипу найбільш підходяще, а на вологій слизовій носа йому буде складно прикріпитися, тому лікарі радять промивати ніс соляним розчином кілька разів на день і закапувати його, наприклад, маслом обліпихи або ж змащувати носові проходи оксоліновою маззю. Ці процедури потрібно робити щоранку або перед тим, як вийти на вулицю.

2. Частіше мити руки і не чіпати ними обличчя. У період епідемії грипу слід ретельно вимивати руки з бактеріальним милом, а потім ще й обробляти їх спеціальним розчином, наприклад, спиртом, щоб знищити хвороботворні мікроорганізми, що витають в повітрі і осідають на поручнях у транспорті, на продуктах харчування в супермаркеті і на ринку, на грошах і так далі.

3. Уникати контактів з людьми, які переносять інфекцію. Нежить або часте чхання повинні насторожити вас і змусити подалі відійти від людини, у якої спостерігаються такі симптоми. Грип у неї або інше захворювання – неважливо, головне – не заразитися і не принести додому вірус.

Читайте також: Діабет і високий артеріальний тиск: що можна їсти?

4. Більше ходити пішки. Це дозволить вам захиститися від зараження грипом в громадському транспорті. Але якщо виходу немає, то надягайте чисту респіраторну маску, заходячи в автобус або метро, а коли вийдете з транспорту – викиньте її, після чого обробіть руки бактерицидним розчином.

5. Їсти часник і цибулю щодня. Фітонциди, якими багаті ці два продукти, дійсно здатні знищити вірус грипу. У зв’язку з цим лікарі радять включити ці продукти в свій раціон, але якщо вранці і вдень ви не можете їсти цибулю і часник через неприємного запаху з рота, то їжте їх на вечерю перед сном.

Не забувайте про головне правило безпеки для свого здоров’я – при появі симптомів грипу або ГРВІ, які можна легко переплутати, відразу звертайтеся за допомогою до медиків, так як тільки вони поставлять правильний діагноз і призначать необхідне лікування.

Джерело

Поділись


Новини партнерів