Цей фрукт покращує роботу серця і травної системи

Вчені з Індії прийшли до висновку, що плоди манго, при вживанні в їжу, покращують роботу серцево-судинного апарату і травної системи.

Плід манго відомий людям вже 4 тисячі років, його назва на санскриті означає «Великий фрукт». Це дійсно дуже примітний фрукт, в його склад входять антиоксиданти, вуглеводи, мікро- і макроелементи, протеолітичні ферменти, клітковина. Завдяки такому багатому складу, його властивості стають дуже цінними. Ферменти забезпечують організму більш якісне засвоєння їжі, підвищують активність і зростання бактерій в травній системі. Антиоксиданти, макро і мікроелементи благотворно впливають на серцево-судинну систему, і допомагають боротися з недоброякісними новоутвореннями.

Читайте також: 10 продуктів, що полегшують життя нашого кишечника

Але насолоджуючись приємним смаком манго, не слід забувати і про деякі неприємні факторах. Перш за все, шкірка манго іноді викликає алергічну реакцію, тому очищати плід рекомендується в рукавичках. Вживання в їжу нестиглих плодів манго може спровокувати запор і загострення проблем зі шлунком. Хоча, якщо дотримуватися золотої середини і вживати в день 1-2 запашних скибочки, то сповна можна отримати насолоду від цього екзотичного плоду.

Джерело

Поділись


Новини партнерів