Вчені розповіли, чому не можна часто робити прибирання в будинку

Виявляється, у всіх людей, які не люблять цей рутинний процес, є виправдання: прибирання може нашкодити здоров’ю.

Не всі люди мають час на те, щоб навести порядок в домі. Багато хто працює з ранку до вечора і не встигає займатися ще й прибиранням. Американські вчені з Університету штату Джорджія кажуть, що не варто переживати з цього приводу.

Дослідники прийшли до висновку, що часті прибирання можуть негативно позначитися на роботі імунної системи. За їх словами, проводити прибирання в квартирі слід не частіше, ніж один раз на тиждень.

Вчені відзначають, що бажання підтримувати в будинку бездоганну чистоту може послабити імунітет. Справа в тому, що в процесі прибирання на імунну систему агресивно діють патогени, що містяться в частинках пилу і бруду. Вони потрапляють в повітря, а звідти – на шкіру людини і в дихальні шляхи.

Читайте також: Журавлинний сік покращує роботу серця

«Проводити прибирання квартири потрібно не частіше одного разу на тиждень, а робити генеральне прибирання достатньо раз в 3-4 місяці», – радять дослідники.

Також вчені попереджають, що постійні прибирання в квартирі можуть стати причиною розвитку депресії. Вони пояснюють це тим, що під час прибирання навколо нас витають пил і бруд, які викликають алергію і можуть привести до зменшення вироблення в мозку ряду корисних хімічних речовин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів