У холодну пору року варто перейти на особливий раціон, заявляють дієтологи

В осінньо-зимовий період багато людей скаржаться на занепад сил, сонливість і поганий настрій. На думку дієтолога Соні Наранг, щоб поліпшити самопочуття, необхідно відмовитися від смаженої, жирної їжі та впровадити в раціон певні продукти.

Наприклад, звичайні солодощі краще замінити козинаками з кунжуту з тростинним цукром. Кунжут – відмінне джерело антиоксидантів, а тростинний цукор здатний знизити ризик дефіциту заліза. На тлі загального занепаду життєвих сил ці солодощі стануть відмінним доповненням раціону.

Важливо, щоб в організм надходили вітаміни С і А. Вони зміцнюють імунітет, підтримують зір і шкіру. Зверніть увагу на апельсини, моркву або гуаву. Обсмажене або перемелене насіння льону разом з насінням гарбуза або волоським горіхом дадуть достатню порцію Омега-3. А ця кислота необхідна для нормальної роботи ключових систем організму.

Читайте також: Перевірено зв’язок між кавою і серцевим нападом

До речі, будь-які горіхи повинні бути в осінньо-зимовому раціоні. Наприклад, в кешью багато вітаміну Е, який допомагає підтримати здоров’я не тільки зсередини, але і зовні. Вітамін Е надзвичайно корисний для шкіри, яка через холод знаходиться в стресі.

Яєчня з овочами – оптимальне поєднання білка і рослинних антиоксидантів. В якості ідеальних солодощів дієтолог пропонує їсти печиво з корицею. Як показали численні дослідження, кориця зміцнює імунітет і дає прилив енергії.

Поділись


Новини партнерів