Медики назвали продукт, який слід вживати всім гіпертонікам

Цей продукт необхідно включити в свій раціон всім людям, у яких спостерігаються проблеми з серцем.

Медики кажуть, що для зниження ризику підвищеного артеріального тиску, інсульту і інфаркту необхідно вживати йогурт. Експерти кажуть, що цей продукт забезпечує належний ефект навіть якщо людина дотримується дієти з високим вмістом солі.

Вчені довели, що завдяки регулярному вживанню йогурту з корисними бактеріями можна зменшити артеріальний тиск. Також було доведено, що дієти з високим вмістом солі ведуть до знищення корисних бактерій в кишечнику, без яких організм генерує клітини, що збільшують ризик запалень. Це може стати причиною звуження кровоносних судин і, як наслідок, підвищення артеріального тиску. В результаті людина стає більш схильною до інсультів та інфарктів.

За словами фахівців, вирішити проблему знищення корисних бактерій солоними продуктами допоможуть саме йогурти з пробіотиками, в яких містяться мікроорганізми. Американські та німецькі дослідники провели експеримент з мишами і людьми, за результатами якого прийшли до висновку, що йогурт зменшує кількість клітин, які викликають запалення, навіть якщо дотримуватися шкідливої ​​для здоров’я дієти.

Читайте також: Дієтологи розповіли, як правильно їсти картоплю

Як правило, пробіотики містяться в йогуртах та інших продуктах, які зазнали бродіння. Наприклад, до них належить квашена капуста. Автори згаданого дослідження відзначають, що результати їх експерименту не є сигналом до вживання безмежної кількості солоної їжі, якщо людина при цьому вживає йогурт.

Але отримана в ході дослідження інформація, можливо, допоможе створити терапію по відновленню мікробіома кишечника і зниження тиску у гіпертоніків.

Джерело

Поділись


Новини партнерів