Ківі захистить організм від застуди

Невеликий на вигляд фрукт ківі здатний приносити величезну користь для здоров’я і захистити людину від безлічі хвороб. Користь ківі (китайського агрусу) обумовлена його унікальним складом. Один ківі забезпечує людину добовою нормою вітаміну С, його в цьому фрукті більше ніж в апельсинах і інших цитрусових. Також ківі містить вітаміни Е, А, РР, групи В, калій, кальцій, залізо, магній, фосфор і безліч інших корисних речовин.

Корисні властивості ківі:

1. Ківі підвищує рівень імунітету і захищає організм від простудних захворювань.
2. Сприятливо впливає на дихальну систему, сприяє зменшенню хрипоти і кашлю.
3. Чудово впливає на серцево-судинну систему, зміцнює стінки судин, нормалізує рівень холестерину і розріджує кров.
4. Вченими доведено, що регулярне вживання цього фрукту сприяє зниженню кров’яного тиску.
5. Ківі знижує ймовірність виникнення онкологічних захворювань.
6. Ківі корисний для нормальної роботи травної системи, допомагає при тяжкості в шлунку, печії і запорах.
7. Є відмінним профілактичним засобом сечокам’яної хвороби.
8. Необхідно вживати ківі любителям солоної їжі, так як він допомагає виводити з організму зайву натрій.
9. Рекомендується включати ківі в раціон харчування людей з цукровим діабетом.
10. Ківі зміцнює нервову систему, допомагає боротися зі стресами і безсонням.
11. Дослідження доводять, що ківі захищає від мутацій ДНК, і допомагає людині відтворювати здорове потомство.
12. Фахівці рекомендують включати ківі в раціон харчування людей, які страждають надмірною вагою, так як він сприяє спалюванню жирів в організмі.
13. Ківі сприятливо впливає на жіночу красу, допомагає зберегти молодість на довгі роки. Щоб надати шкірі пружності фахівці рекомендують робити маски з цього корисного фрукту.
14. Лікарі радять регулярно вживати ківі вагітним жінкам.

Варто пам’ятати, що ківі може викликати алергію і його не варто вживати тим, хто страждає захворюваннями шлунку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів