Експерти: застудні захворювання вам не загрожують, якщо ви дотримуєтесь цих правил

Російський вчений Валерій Свістушкін вважає, що на ГРВІ та інші застудні захворювання можна легко перемогти, слідуючи “правилам п’яти С”. За його словами, щоб впоратися з цими недугами, потрібні, зокрема, сало і секс. Свістушкін посилається на експеримент, проведений британськими вірусологами.

Вони з’ясували, що на першому місці в профілактиці хвороб стоять регулярні статеві контакти. В рамках експерименту добровольців розбили на дві групи. Одна група під час сезонної епідемії грипу та простудних захворювань займалася сексом в звичайному режимі, а друга – утримувалася від статевих контактів приблизно протягом двох місяців. У підсумку представники другої групи хворіли в два-три рази частіше.

Читайте також: Названо найбільш шкідливий напій для печінки

На другому місці за значимістю виявилося сало та інші продукти, багаті жирними кислотами. Ці кислоти ефективно зміцнюють імунітет. Третє місце зайняв сон. Давно відомо, що на тлі недосипу імунний захист падає. Свістушкін пропонує додати до списку ще сонячне світло і спорт, які теж допомагають підтримати імунітет.

Поділись


Новини партнерів