Як відмовитися від цукру – п’ять кращих методів

Експерти підказали, як навчитися жити без цукру.

Про шкоду цукру відомо всім, але чомусь його не припиняють вживати в необмеженій кількості. Цукор додають практично в усі продукти, плюс до всього, без нього не обходиться ні одне чаювання або перерва на каіу. Люди взагалі не рахують, скільки ложок цукру споживают щодня і це жахливо, на думку дієтологів, адже цукор не тільки підвищує ризик діабету, але і сприяє обезводненню, передчасному старінню, погіршенню самопочуття, ожирінню і захворюванням серцево-судинної системи.

П’ять способів, які допоможуть вам поступово знизити кількість цукру, а потім і зовсім від нього відмовитися:

1. Замінювати порцію цукру на фрукт. Фрукти теж солодкі і містять багато фруктози, що підвищує рівень глюкози в крові, але вони приносять набагато більше користі здоров’ю, ніж цукор.

2. Для випічки використовувати мед або стевію. Це природні підсолоджувачі, яких не слід боятися, на відміну від штучних замінників цукру і самого цукру. І стевія і мед володіють не менш солодким смаком і роблять випічку не тільки корисною, а й дуже ароматною.

3. Виключити з раціону готові соуси, консерви, заправки і так далі. У цих продуктах, як правило, міститься незліченна кількість цукру. Краще готуйте їх самі, так ви будете контролювати, скільки цукру потрапило в банку з соусом.

4. Вивчати склад продуктів. У складі кожного продукту вказано кількість цукру, тому завжди читайте, що написано на етикетці, і якщо там цукру більше, ніж належить, взагалі перестаньте купувати такі продукти.

Читайте також: Джерело молодості і довголіття, у десятки разів потужніше за вітаміни

5. Замість солодкої газованої води або пакетованих соків пити просту воду. Ці напої, містять в собі багато цукру, але не тамують спрагу. До того ж вони висококалорійні, так що тим, хто хоче бути здоровим слід перестати пити подібні види рідини і перейти на воду.

Скористайтеся порадами професійних дієтологів і відмовтеся від “солодкої смерті” або хоча б знизьте кількість уживаного щодня цукру, який отруює ваше здоров’я день у день.

Джерело

Поділись


Новини партнерів