Як за допомогою граната знизити тиск і вилікувати застуду

Гранат можна назвати найкориснішою ягодою з усіх існуючих. Таке визнання гранати заслужили за рахунок свого неймовірного складу, в який входять і вітаміни, і мінерали, і антиоксиданти, і інші речовини, які здатні оздоровлювати організм людини зсередини.

Через ці властивості гранатів медики рекомендують їсти їх щодня:

– захист від раку і пригнічення ракових клітин, уповільнення їх росту;

– імуностимуляція, тобто зміцнення імунної системи, що дуже важливо в сезон осінньо-зимових сезонних захворювань;

– виведення глистів та паразитів з організму;

– зниження артеріального тиску, саме тому в холодильнику у гіпертоніків обов’язково повинні бути гранати, адже вони швидко розріджують кров і очищають судини.

До речі, корисні не тільки гранатові ягідки, а й його шкірка, за допомогою якої можна позбутися від запорів, приготувавши відвар з неї і випивши по півсклянки кілька разів на день. А раніше використовували деревну кору гранатового чагарнику і білу плівку, яка розділяє плід на відсіки з ягодами.

Читайте також: Чим корисне насіння гарбуза

Порада від експертів: кислоти, що входять до складу гранатів, можуть зруйнувати зубну емаль, особливо якщо вона і без того вже пошкоджена, тому перед вживанням даної ягоди слід з’їсти що-небудь жирне, наприклад, твердий сир, після чого зуби покриються захисною оболонкою, що складається з жиру і гранатові кислоти не проникнуть до емалі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів