Вітаміни для очей: як поліпшити зір за допомогою харчування

Перед тим, як купувати вітаміни для очей, або продукти, що їх містять, визначте, що саме вам потрібно: зняти напругу і втому, запобігти певному захворюванню або підтримувати зорову функцію. Вітаміни і мікроелементи найчастіше входять до складу комплексних препаратів у вигляді крапель або пігулок, які застосовуються для запобігання захворювань і зняття втоми.

Існують також ліки, що містять конкретний елемент. Так, гомеопатичні лікарські засоби використовуються при лікуванні серйозних захворювань очей: блефарит, глаукома, ячмінь, катаракта, а також далекозорості і короткозорості. Вони рекомендовані до застосування в будь-якому віці.

З роками робота сітківки очей погіршується, і для підтримки зорової функції необхідний вітамін А, який міститься в чорниці, різних овочах і фруктах, які мають помаранчевий колір. Особливо корисною є свіжа морква. Тому, якщо хочете поліпшити зір і попередити його вікове погіршення, придбайте препарати або вживайте продукти, до складу яких входить вітамін А.

Молодість очам допомагає повернути вітамін Е. Це антиоксидант, що перешкоджає ранньому старінню. Вживання вітаміну Е запобігає захворюванням сітківки та рогівки, включаючи злоякісні пухлини. Природними джерелом вітаміну Е є пшениця і жито.
Людям з дистрофією рогівки корисно приймати вітамін групи В – рибофлавін. Його нестача може призводити до порушення функції очей, світлобоязні, кон’юнктивіту і кератиту. Зазвичай рибофлавін входить до складу більшості медичних препаратів для підтримки зорової функції очей. У натуральному вигляді міститься в яйцях, печінці, пивних дріжджах, кисломолочних продуктах та овочах.

Читайте також: Ця ягода допоможе впоратися з застудою, налагодити сон, перемогти набряки і шкірні захворювання

Крім вітамінів очам необхідні мікроелементи, наприклад кальцій, який запобігає розтягуванню очних тканин. Люди, які страждають на катаракту, повинні приймати цинк. Дуже корисний для очей лютеїн, що накопичується в сітківці і створює захисний бар’єр. Дана речовина здатна підвищувати гостроту зору, а його дефіцит призводить до розвитку помутніння кришталика і дегенерації сітківки.

При віковій дистрофії сітківки, а також глаукомі, оптичеій нейропатії та короткозорості зазвичай призначають вітамінні комплекси з лютеїном. Ця речовина не синтезується в організмі і надходить в нього тільки з їжею. Основні його джерела – цитрусові, гарбуз, яйця, селера, бобові.

Джерело

Поділись


Новини партнерів