10 причин, чому кілограми не зникають, навіть якщо ви майже не їсте

Ви скоротили свій раціон до мінімуму, їсте майже як пташка, а ваги вперто показують одну і ту ж (і зовсім нерадісну) цифру? Давайте розберемося, чому вага не йде!

Якщо ви протягом місяця, ато і більше стежите за своїм харчуванням, а вага не зменшується і стоїть на місці, шукайте причину в нашому списку!

1. Перевірте, чи все в порядку з щитовидкою?

Якщо у вас гіпотеріоз, тобто функція щитовидної залози істотно знижена, ви не схуднете, аж поки не вирішите цю проблему. Першими симптомами гіпотеріозу є підвищена стомлюваність, пригніченість, постійна хандра і апатія. Можна сказати, що пізньої осені це типовий стан для всіх? В тому-то й небезпека: списуючи свої проблеми на погану погоду, відсутність сонця і сумну перспективу прожити ще півроку в темряві і холоді, ви можете прогавити хворобу. Перебуваючи у такому стані варто звернутися до лікаря, а також потрібно здати кров на рівень гормонів тироксину Т4 і трийодтироніну Т3.

2. Чи не занадто ви розслабилися?

Якщо у вашому житті останнім часом часто відбуваються позитивні події, близькі радують, коханий балує, начальник хвалить, а друзі захоплюються, ми дуже раді за вас, але … саме це відчуття благополуччя і спокою може бути причиною зниження метаболізму. Люди, які відчувають так званий «позитивний стрес», мають більш активний обмін речовин і легше скидають вагу в порівнянні з тими, хто перебуває в стані повного спокою. «Позитивним» вважається стрес від фізичного навантаження, емоційного співпереживання реальним людям або персонажам книг і фільмів, безпечних гострих відчуттів, на зразок тих, що людина відчуває на американських гірках.

3. Мало їсте?

Що робити, якщо вага не йде? Якщо ви оцінюєте кількість спожитої їжі за обсягом порцій, перевірте, чи не закрався часом в список продуктів, які ви вживаєте, якийсь псевдодієтичний ворог – наприклад, тофу, сухофрукти або ананаси, які зовсім не такі нешкідливі, як здаються.

4. Чи достатньо ви спите?

Не секрет, що здоровий сон позначається на стані шкіри і загальному самопочутті. Але чи знаєте ви, що він безпосередньо впливає і на вагу? Система проста: для відновлення сил організму потрібно не менше семи годин сну на добу. При меншій кількості відпочинку організм відчуває нестачу енергії. Енергію організм може виробляти, розщеплюючи жири. А щоб було, що розщеплювати – він їх накопичує.

5. Чи не попадає основний прийом їжі на вечір?

Якщо ви снідаєте чашкою кави, обідаєте бутербродом, а за вечерею влаштовуєте собі свято живота, то навіть при бездоганно витриманій добової калорійності страв ви будете залишатися при своїй вазі. Є умовне правило підрахунку калорій в різний час доби. Калорійність продуктів, які ви з’їли до 12-00 розділіть на два; з 12 до 18 годин – рахуйте як є; а після 18-00 множте калорійність на 2.

6. Чи відчуваєте ви постійне відчуття голоду?

Зазвичай саме це почуття радує тих, що худнуть: я голодна, значить, я мало їм, значить, я худну. Нічого подібного! Якщо ви відчуваєте голод, значить, ви товстієте. Тому що організм точно знає: голод – це погано. Це сигнал, що наступили важкі часи і треба запасати жир.

7. Чи мерзнете ви?

Жирові запаси організму потрібні не тільки для підтримки активності, але і для банального захисту від холоду. Якщо ви одягаєтесь занадто легко або у вас вдома і на роботі опалення не дуже хороше \, організм цілком може запасати жир, щоб забезпечити нормальну роботу внутрішніх органів, адже чим нижче температура, тим повільніше функціонують всі системи.

8. А може, ви вже достатньо худі?

Організм має внутрішній вбудований датчик норми та вагу, яка для вас є нормальною. З поправкою на статуру визначити норму вам допоможе індекс маси тіла – маса тіла в кілограмах, поділена на квадрат зростання в сантиметрах. Нормальний ІМТ знаходиться в межах 18,5-24,9. Якщо ваш результат менший ніж 18,5, подальше схуднення є не просто небезпечнеим, а смертельно небезпечним.

Читайте також: Шість сигналів тіла за кілька тижнів до серцевого нападу

9. Страждаєте від запорів?

Не самий апетитний момент , але вже говорити – так відверто. Якщо в твоєму організмі дає збої система виділення , застій ваги може пояснюватися тим , що кишечник переповнений. Збільш кількість випивається води і їж більше клітковини: це легко і швидко виправить ситуацію.

10. Перегнули з тренуваннями?

Якщо ви багато часу проводите у спортзалі, не виключено, що ваша вага залишається стабільною, тому що більш легкий жир заміняють більш важкі м’язи. Тобто в об’ємах ви зменшуєтесь, а в кілограмах ні.

 

Поділись


Новини партнерів