Чим корисна рукола і як краще її вживати: поради дієтолога

Рукола – незамінний інгредієнт в холодильниках багатьох дівчат, які прагнуть підтримувати себе у формі.

Лікар-дієтолог, експерт Сніданку з 1 + 1, Галина Незговорова розповіла, чим корисна ця зелень, і дала поради, як краще її вживати.

1. Головна особливість руколи в тому, що вона – низькокалорійна (всього 25 калорій на 100 грам), але містить багато поживних речовин. Наприклад, в тих же 100 грамах руколи міститься добова норма калію для людини. Навіть лікарі рекомендують робити розвантажувальні дні на руколі, адже це не спричинить за собою виснаження організму.

2. Крім того, вживання руколи знижує рівень холестерину і цукру в крові, підвищує гемоглобін, а також попереджає розвиток ракових клітин.

4. Руколу можна використовувати самостійно в салатах або як гарнір до м’яса або риби.

5. А ось смак руколи залежить від сорту і довжини листя. Чим воно менше, тим більше в ньому гіркоти.

6. Найкраще руколу зберігати в холодильнику в ємності з водою не більше 6 днів. А ось при заморожуванні вона втрачає свої смакові і поживні якості.

Поділись


Новини партнерів