Що робить з судинами всього лише 5 хвилин ходьби

Тим, хто веде в загальному малорухливий спосіб життя, корисно час від часу ходити по 5 хвилин. Навіть така нетривала ходьба сприяє підтримці здоров’я судин, встановили вчені з Індіанського університету.

5-хвилинні перерви на ходьбу корисні для судин ніг і дозволяють зберегти тонус стегнових артерій, заявили американські дослідники. Ними були проведені експерименти за участю чоловіків, які за завданням вчених то довго сиділи, то періодично вставали зі стільця і ​​ходили.

Зокрема, не рухаючи ногами, випробовувані проводили в сидячому положенні 3 години поспіль. Інша частина добровольців відволікалася на п’ять хвилин ходьби протягом цього ж часу на 30-ій хвилині, через 1,5 і через 2,5 години.

Спостереження показало, що у тих людей, які брали паузи, щоб трохи розім’ятися, не відбувалося погіршення в роботі судин. У тих, хто сидів безперервно протягом трьох годин, тонус артерій істотно падав.

Коментуючи ці дані, дослідники відзначили, що не тільки серйозні навантаження допомагають бути здоровими – для судин корисна практично будь-яка посильна фізична діяльність.

Джерело

Поділись


Новини партнерів