Неправильне поєднання продуктів може значно підвищувати рівень цукру в крові

Часто люди харчуються корисними продуктами, проте через незнання починають поєднувати непоєднуване. А подібні помилки чреваті такими наслідками, як підвищення цукру в крові, розлад травлення, набір зайвої ваги.

Неправильне поєднання продуктів може значно підвищувати рівень цукру в крові. При цьому, якщо їсти ці продукти окремо один від одного – подібного ефекту не буде.

Наприклад, улюблений напій англійців – чай з молоком – є поганим для організму людини поєднанням. Додавання молока в чай нівелює його корисність, тому що білок, який міститься в молоці, зв’язується з антиоксидантами, не дозволяючи організму увібрати їх. А чайний кофеїн заважає абсорбції кальцію, що входить до складу молока. При цьому окремо обидва напої дуже навіть корисні.

Білий хліб і варення. При такому поєднанні різнорідних вуглеводів рівень цукру в крові підвищується найбільш інтенсивно, і для підшлункової залози це справжній удар.

Балувати себе ірландською кавою теж, як з’ясувалося, не варто. Комбінація алкоголю і кофеїну небезпечна, так як алкоголь сприяє розслабленню, а кава надає тонізуючий ефект. Таким чином, організм людини отримує суперечливі посили.

Поділись


Новини партнерів