7 продуктів, які можуть вбити людину

Здавалося б, будь-яка їжа не повинна становити небезпеку для життя людини, але це не так. Летальним результатом може закінчитися навіть вживання деяких поширених продуктів.

Найімовірніше, ви впевнені в тому, що їжа, яку ви вживаєте, не несе ніякої загрози. Але не можна бути настільки категоричними.

Сьогодні ми розповімо про 7 продуктів, які в деяких випадках можуть навіть стати причиною смерті.

1. Сливи. Вважається, що вони приносять користь організму, тому в сезон сливи є дуже популярними. Але в сливових плодах містяться ціаногенні речовини, які можуть в організмі перетворитися в небезпечний для життя ціанід.

2. Вишня. До складу її кісточок входить синильна кислота, яка є дуже небезпечною речовиною.

3. Арахіс. Цей горіх входить в число найпоширеніших алергенів. Якщо людина страждає від алергії на арахіс, після вживання цього продукту у неї починається задуха і набряки. Без належної допомоги це може завершитися летальним результатом.

4. Кетамін. Касторку виробляють з рицини звичайної. У цій рослині міститься рицин, що представляє небезпеку для людини. Кетамін цінують за проносні властивості, але його потрібно використовувати обережно. Всього 8 насінин цієї рослини можуть стати смертельною дозою для людини.

5. Ревінь. Багато людей вживають цю рослину, не підозрюючи про токсичність його листя. Ревінь може стати причиною задухи і смерті.

6. Фугу. Цю рибу в Японії вважають делікатесом, але готувати її вміють тільки досвідчені кухарі. У залозах цієї риби міститься сильний нейротоксин, який тільки в Азії щорічно стає причиною смерті близько 100 осіб.

7. Непастеризований мед. Мед з магазинів зазвичай завжди пастеризують. Але в сирому продукті може міститися граанотоксин, що викликає блювоту і запаморочення. Особливо велику небезпеку непастеризований мед становить для маленьких дітей.

Джерело

Поділись


Новини партнерів