Якщо займатися спортом хоча б раз на тиждень, можна не боятися депресії

Спортивна активність допомагає всім, незалежно від статі. Коментує Сем’юел Харві з Університету Нового Південного Уельсу: “Невелика кількість вправ може мати дуже сильні благотворні ефекти. Ми припускаємо, що у зарядки є не тільки біологічні, а й соціальні плюси. У будь-якому випадку наявність подібного зв’язку говорить про те, що вправи необхідно інтегрувати в програми по боротьбі з депресією”.

Цей висновок був зроблений за підсумками аналізу стану 30000 жителів Норвегії. Виявилося,що люди, які ніколи не займалися зарядкою, майже в два рази частіше страждали від депресії і мали пригнічений настрій, ніж ті, хто займався спортом мінімум 1-2 години на тиждень.

За статистикою, депресія – одне з найпоширеніших психічних захворювань в світі. На сьогоднішній день в медичній практиці використовуються антидепресанти, проте вони працюють не у всіх випадках і володіють цілим набором побічних ефектів. Наприклад, у деяких людей можливий розвиток ожиріння і порушення обміну речовин, не кажучи вже про звикання. Тому будь-які альтернативні методи лікування вітаються фахівцями.

Поділись


Новини партнерів