Щоб бути здоровим, потрібно включити в щоденний раціон огірки

Огірки – один з найпопулярніших овочів. І, як було нещодавно встановлено, вони мають ряд важливих властивостей, тому їх слід споживати щодня. Правда, корисні тільки свіжі огірки. Отже, вони беруть активну участь в процесі травлення і сприяють прискоренню метаболізму.

Таким чином, огірки можна рекомендувати вживати тим, хто хоче схуднути. При цьому свіжий огірок здатний освіжити дихання, адже в ньому є речовини, що нейтралізують дію бактерій з ротової порожнини, що стоять за неприємним запахом. Також огірки пригнічують активність ракових клітин в крові людини. Ще вони очищають судини від відкладень холестерину і допомагають виробленню інсуліну.

Читайте також: Потужна природна суміш для зміцнення кісток

Тим часом, фахівці з Університету Меріленда виявили зв’язок між ферментованими  продуктами харчування і соціофобією (соціальним тривожним розладом). В учасників нового дослідження, які регулярно вживали солоні огірки, квашену капусту і кімчі (гостру корейську закуску), рівень невротизму виявився нижчим, ніж у тих, хто не любив соління. Дослідники говорять: пробіотики (корисні для здоров’я мікроорганізми) з ферментованих продуктів нормалізують мікрофлору кишечника. Ймовірно, завдяки цьому знижується рівень тривоги.

Поділись


Новини партнерів