Цю кашу треба їсти кожен день

Як виявляється, вівсянка – виявляється досить смачна каша і доказом цьому стали результати дослідження, які визначили десять важливих причин, через які день варто починати саме з вівсянки.

Худнемо з вівсянкою

Завдяки розчинній клітковині, яка міститься у вівсянці, ця каша здатна збільшувати вироблення гормону, який відповідає за апетит.

Завдяки ситості, яку надає вівсянка, можна з легкістю позбавитися від всіляких зайвих перекусів і позбутися від зайвих калорій.

Знижуємо тиск

У журналі American Journal of Clinical Nutrition опублікували дослідження, за результатами якого вівсянка володіє такою ж лікувальною дією, як і аналогічні пігулки, покликані знизити рівень кров’яного тиску. Так що вівсянка для гіпертоніків – кращий спосіб поліпшити своє самопочуття.

Покращуємо метаболізм

Як уже говорилося, вівсянка багата клітковиною. Причому в ній є як розчинна, так і нерозчинна її різновиди. Розчинна покликана поліпшити мікрофлору кишечника, а друга – налагодити його перистальтику.

Очищаємо організм від токсинів

Крім того, вівсянка живить організм, і допомагає йому позбутися від «сміття». Ця каша чудово виводить токсини і прочищає артерії від надлишків жиру.

Боремося з безсонням і поганим настроєм

Оскільки овес сприяє появі в організмі «гормону ситості», то він не тільки тримає під контролем апетит, але працює як антидепресант.

Більш того, вівсянка, приготована на вечерю, вирішить проблеми з поганим сном. У ній також міститься вітамін B6, який стимулює мелатонін (гормон сну) і пригнічує серотонін, нестача якого веде до безсоння.

Регулюємо рівень цукру і холестерину

В цій культурі є низький глікемічний індекс і розчинна клітковина позитивно впливає на рівень цукру в крові. До того ж вівсянка прекрасно знижує холестерин.

Захищаємо організм від вірусів і бактерій

В осінню пору, коли люди починають «підхоплювати» різні віруси, чудовою «панацеєю» для імунітету стане вівсянка.

Знижуємо ризик онкології

Вчені з Голландії та Великобританії довели прямий зв’язок між споживанням їжі, збагаченої клітковиною і зниженням ризику розвитку раку (10 грам клітковини знижують ризик на 10%). А в вівсянці клітковини хоч відбавляй.

Покращуємо пам’ять і концентрацію

Вівсянка допомагає швидше розвиватися мозку і центральній нервовій системі. Вона зміцнює нейрони, вуглеводи дають мозку енергію, а вітамін В1 активізує кровопостачання мозку, за рахунок чого поліпшуються пам’ять і концентрація.

Читайте також: 4 методи для очищення підшлункової залози

Наповнюємося енергією

Виявляється, вівсянка – ідеальний енергетик, який містить всі вітаміни групи B, фосфор, кальцій, залізо, магній, мідь, калій, натрій і клітковину. Вони досить довго зберігаються в організмі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів