Простий спосіб продовжити життя на кілька років

Дослідження, яке провели вчені з Університету Тафтса, США, дозволило відкрити неймовірний засіб для довголіття.

Фахівці прийшли до несподіваного висновку. Виявляється, кожна людина може самостійно якісно продовжити своє життя. Головне – варто лише почати більш скрупульозно контролювати вживання солі.

«Адекватне споживання солі є економічно більш ефективним способом зниження числа смертей, ніж використання спеціальних ліків», – до такого висновку прийшли за підсумками дослідження організатори проекту.

В ході експерименту вчені проаналізували дані про смерті багатьох пацієнтів з різних причин за 10 останніх років. У підсумку вони прийшли до висновку, що перебір з вживанням солі впливає на хворобливість головних органів тіла, яка, власне і призводить до раптового і раннього відходу з життя.

Так, надмірне споживання солі веде до розвитку ниркової недостатності, раку шлунка і серцево-судинних захворювань, впевнені медики.

Всесвітня організація охорони здоров’я настійно радить скоротити вживання солі до мінімального значення, яке тільки можливо, а це 2000 міліграма солі в день.

Читайте також: 4 методи для очищення підшлункової залози

При цьому, за результатами дослідження вчених, більшість людей споживають майже вдвічі більше. Якщо знизити цей показник, то цілком можна домогтися відчутного поліпшення в стані здоров’я. Таке поліпшення не могли б дати навіть найдієвіші медикаменти.

«Знизивши споживання солі всього на 200 мг в день, що еквівалентно одному пакетику чіпсів, ви можете врятувати собі життя», – констатують вчені з Університету Тафтса.

Джерело

Поділись


Новини партнерів