Як правильно доглядати за шкірою влітку

Більшість із нас дбає про свою шкіру та хоче бути впевнена, що вона захищена і доглянута. Ось-ось настане літо і багато хто уже купив креми та сироватки, адже кожний сезон потребує інших засобів. Але часто люди забувають, що дотримання режиму по догляду за шкірою не менш важливе, ніж вибір косметики, пише Жіночий світ.

Літо може бути нелегким періодом для нашої шкіри – спека та палюче сонце можуть її висушити та позбавити сяйва. Також в спеку шкіра виділяє більше шкірного жиру, пори забиваються швидше і це призводить до появи прищів.

Аби цього уникнути, необхідно обов’язково вмиватись мінімум двічі на день. Це допоможе видалити зі шкіри надлишок жиру, піт та пил. Ви можете використовувати засоби для вмивання зранку та ввечері, а якщо потреба вмитися виникає протягом дня, зробіть це просто водою. Так ваша шкіра дихатиме і залишатиметься зволоженою.

Влітку слід приділяти більше уваги відлущуванню відмерлих клітин шкіри. Сухість і тьмяність – такі ж поширені проблеми зі шкірою в літній сезон, як надмірна жирність. Ось чому необхідно використовувати скраби. Ви можете придбати скраб у магазині, або ж виготовити його вдома. Для цього ви можете скористатись кавовою гущею, оливковою олією та морською сіллю. Такий скраб не лише видалить відмерлі частинки шкіри, а і омолодить її та зробить більш здоровою. Однак, скрабами не потрібно зловживати – використовуйте їх 1-2 рази на тиждень, щоб не пошкодити шкіру та не зробити її надто чутливою.

Тоніки та тонери важливі в будь-який сезон, хоча багато людей пропускають цей етап догляду, вважаючи його необов’язковим. Вони закривають  відкриті пори і не дозволяють накопичуватись у них шкірному жиру та бруду. Для літа найкраще підійдуть тоніки з огірком або алое.

Слід також приділити увагу крему для обличчя. Справа в тому, що використання двох кремів – зволожуючого та сонцезахисного, може бути не найкращим варіантом. Шкіра просто не зможе їх поглинути і, як наслідок, заб’ються пори та з’являться прищі. Тому важливо підібрати денний крем з SPF, який не лише зробить вашу шкіру зволоженою, а і захистить від УФ випромінювання.

Однак на решту тіла потрібно нанести сонцезахисний крем. Переконайтесь, що засіб, який ви обрали, захищає вас і від UVA, і від UVB променів. Обирайте креми з SPF не меншим за 30. Це допоможе вам захиститись від фотостаріння шкіри та зменшить ризик виникнення меланоми.

Останній за списком, але не значенням спосіб догляду за обличчям влітку – це пити багато води. Це допомагає зволожити увесь організм, і шкіру в тому числі. Добре зволожена шкіра буде виглядати здоровою та сяючою.

Поділись


Новини партнерів