Як правильно мити посуд, щоб шкіра рук не постраждала

Через пандемію ми стали частіше мити руки і користуватись спиртовими антисептиками. Враховуючи, що хатня робота нікуди не поділась, то для шкіри наших рук настали важкі часи. Вона стає сухою, жорсткою, починає лущитись, можуть з’явитися тріщини, пише Жіночий світ

Засоби для миття посуду значно жорсткіші за звичайне мило, оскільки їм потрібно видалити з посуду жир та сліди їжі, а отже вони сильніше висушують та пошкоджують шкіру.

Для того, щоб цього уникнути, варто дотримуватись певних заходів:

Обирайте правильні засоби для миття посуду та губку. Засіб для миття посуду повинен бути м’яким, щоб не завдавав великої шкоди шкірі. Губка повинна запобігати контакту мильної води з вашими руками.

Завжди вдягайте рукавички. Вони точно захистять ваші руки від контакту з миючим засобом і залишками їжі. Крім того, що це чудовий спосіб захистити свою шкіру, це ще й гігієнічний спосіб миття посуду. Зараз з’явились рукавички з вбудованими губками, які значно полегшують процес.

Намагайтесь не використовувати надто гарячу воду. Гаряча вода може пересушити шкіру, зробити її жорсткою та загрубілою. Найкраще користуватися водою кімнатної температури.

Також важливо доглядати за своєю шкірою. Наносьте крем для рук вранці, ввечері та кожного разу, як відчуєте стягнутість. Також використовуйте олію для кутикули, або кокосову чи мигдальну олію. Обирайте короткий манікюр – під довгими нігтями може жити безліч бактерій, особливо, якщо туди потраплять залишки їжі.

Поділись


Новини партнерів