Швидке старіння: 6 причин, чому ми не можемо уповільнити цей процес

Відомо , що механізм старіння запускається з 25 років. Однак це стає помітно не відразу , якщо ви ведете активний спосіб життя і не страждаєте від нікотинової або алкогольної залежності. Але це не єдині вороги здорової шкіри. Ось причини , за якими ми старіємо швидше.

1. Смартфон і соцмережі

Поки ми не спимо і навіть спимо в обнімку з гаджетами, наукова громадськість сперечається про шкоду і користь синього світла, яке вони випромінюють. Його вплив вивчено не до кінця, а ось за чим дійсно потрібно стежити, так це за навантаженням на очі і за позою. Згадайте, наприклад, своє стандартне положення зі смартфоном в руках: спина згорблена, шия зігнута, голова вниз. Все це так чи інакше впливає на шкіру, а ймовірність наслідків (поява зморшок на шиї, втрата чіткості овалу обличчя, провисання шкіри в області підборіддя) вище, ніж від впливу синього світла.

Що робити? Хоча б іноді відмовлятися від перегляду стрічки соціальних мереж: не варто добу безперервно сидіти, втупившись в екран смартфона. Свіже повітря, спорт, правильне харчування, догляд – ось справжні вороги старіння.

2. Фастфуд

Якщо ви не уявляєте свого життя без шкідливої, але такої смачної їжі, то зайвих кілограмів і передчасного старіння не уникнути. Набряклість тканин обличчя, виражена в’ялість і сухість шкіри, деформація контурів, бляклий колір обличчя – лише деякі наслідки любові до фастфуду.

Що робити? Контролювати своє харчування, змінити психологічне сприйняття їжі та пам’ятати: ми їмо, щоб жити, а не живемо, щоб їсти.

3. Засмага

Любительок валятися на пляжі і проводити багато часу в солярії (особливо які нехтують сонцезахисними засобами) чекають суха шкіра, мережа зморшок, роздратування і почервоніння. Крім того, надмірне захоплення сонячними ваннами небезпечно для здоров’я.

Що робити? Не забувати про якісний захист від сонця і загоряти в міру.

4. Куріння

Сигарети впливають на шкіру, порівняно з впливом ультрафіолету: вільні радикали вивільняються і активують ензими. Ті, в свою чергу, руйнують еластин і колаген. Неминучий результат – зморшки і в’яла шкіра.

Що робити? Поступово відмовитися від сигарет, замінивши звичку іншими радощами в житті.

5. Офісна робота

А ви знали, що робочий день у монітора від 6 годин щодня старить жінку в середньому на 5-10 років? У косметологів навіть є такий термін – комп’ютерне обличчя (з темними колами під очима, сухою шкірою і очевидними зморшками) і індича шия.

Що робити? Не забувати про перерви, виходити на свіже повітря, пити більше води, контролювати позу (не горбиться і не підпирати обличчя рукою), поставити зволожувач повітря (ворог кондиціонерів і сухого офісного повітря), користуватися термальною водою.

6. Спосіб життя

Ви сова і любите не спати вночі, а вдень «клюєте» носом? Мало того, що це не кращим чином позначається на якості життя, так ще й для шкіри не дуже корисно. Справа в тому, що у шкіри теж є свій ритм життя. Вночі активуються всі клітинні процеси (поділ клітин, народження нових і відмирання старих), тому, коли ви будете веселитися вночі на вечірці або сидіти за комп’ютером, біоритм шкіри порушується. Підсумок: вона стає чутливою, дратівливою, порушується гормональний фон.

Що робити? Намагатися позбутися від хронічного недосипу, зайнятися спортом, перейти на здорове харчування, використовувати нічні креми і маски для регенерації шкіри.

Джерело

Поділись


Новини партнерів