Як позбутися від лупи в домашніх умовах швидко і ефективно

Зрозуміти, звідки береться лупа, – вже півсправи. Далі потрібно підібрати ефективну зброю для боротьби з нею. У нашому арсеналі є як аптечні засоби, так і домашні рецепти.

Причини виникнення лупи

Їх безліч, проте, якщо дивитися в корінь, то виявимо дві основні:

  1. Посилене виділення шкірного сала , яке призводить до зростання грибка malasesia globosa , що мешкає на шкірі голови кожної людини. Підвищення жирності спостерігається при гормональних збоях, стресі, загостренні захворювань, зміні місця проживання, неправильному харчуванні і так далі.
  2. Індивідуальна непереносимість олеїнової кислоти (продукт життєдіяльності грибка), на яку страждають близько 50% людей. Половині населення планети можна лити олеїнову кислоту на голову – і нічого. В другої половини почнеться роздратування і занадто швидке оновлення клітин шкіри (як результат – білі лусочки).

Щоб позбутися від лупи, потрібно перемогти грибок і не дозволяти йому швидко розмножуватися в майбутньому.

Комплексний підхід до боротьби з лупою

Якщо звернутися до лікаря, то найчастіше від нього можна почути такі рекомендації.

Перше : змінити спосіб життя. Заради гармонії гормонів потрібно буде налагодити режим сну і неспання. А заради отримання всіх поживних речовин, вітамінів і мікроелементів стати прихильником правильного харчування . Головні вітаміни і мінерали для перемоги над лупою: С (аскорбінова кислота), В9 (фолієва кислота), В2, А , цинк.

kak-izbavit'sya-ot-perxoti-sovety-trixologa

Друге : використовувати триступеневу систему догляду за головою. Шампунь + скраб + незмивний лосьйон . Одним буде досить пройти 30-денний курс такого догляду, а потім тільки підтримувати здоровий спосіб життя. Іншим, щоб не згадувати про лупу, доведеться використовувати цю систему догляду багато років.

 

Чим корисний скраб від лупи?

Скраб відлущує омертвілі клітини і стимулює кровообіг. Процедура буває двох видів. Механічний скраб наносять на шкіру і втирають легкими масажними рухами протягом декількох хвилин. Хімічний пілінг , що містить кислоти (фосфорну, саліцилову або інші), наносять на шкіру і залишають на 10-15 хвилин; змивають шампунем . Залежно від ступеня жирності шкіри скраб (пілінг) застосовують від 1 до 3 разів на тиждень.

kak-izbavit'sya-ot-perxoti-navsegda-sistema-uxoda-za-volosami

Сенс використання тоніка від лупи

Це незмивний засіб, який, на відміну від пілінгу і шампуню, залишається на шкірі і захищає її від активності грибка кілька годин поспіль . Крім захисної функції він виконує ще й зволожуючу . Відомо, що у людей, які страждають від лупи (сухої або жирної – не важливо), шкіра пересушена. І зволоження – одне з відмінних способів боротьби з цією недугою.

kak-izbavit'sya-ot-perxoti-s-pomoshyu-los'ona

Методи лікування лупи в домашніх умовах

Ми зібрали максимум народних рецептів, які допомогли деяким людям позбутися від лупи в домашніх умовах. Використовувати ці рецепти без консультації з лікарем – значить приймати ризики на себе.

Йогурт . Змішати 200 грамів натурального йогурту з 2 столовими ложками чорного меленого перцю і втерти в шкіру голову. Залишити на 50 хвилин, змити шампунем.

Як позбутися від лупи в домашніх умовах швидко і ефективно

Лимонні кірки . Зняти шкірку з 4 лимонів, залити 1 літром води і прокип’ятити 20 хвилин. Відвар процідити, остудити. Обполіскувати голову після миття.

Оцет від лупи . 9% яблучний оцет втирають в шкіру голови перед миттям, загортають голову (поліетиленова шапочка і рушник) на 30 хвилин. Після миють шампунем.

Цибулевий відвар . Стакан цибулиння залити склянкою гарячої води, прогріти на середньому вогні протягом 10-15 хвилин. Процідити і остудити до комфортної температури. Втирати отриманий відвар в шкіру голови.

Дігтярне мило . Спінити мило за допомогою м’якої губки і піною вимити голову. Змити теплою або прохолодною водою (від гарячої мило «згорнеться», залишивши ефект жирної плівки на волоссі) і сполоснути сумішшю води і 9% яблучного оцту (2 столові ложки на 1 літр).

kak-izbavitsya-ot-perxoti-degtyarnoe-mylo

Реп’яхову олію . Втирати в шкіру голови, укутати в поліетиленову шапочку і рушник на 30 хвилин, ретельно змити з шампунем. Робити маски 2-3 рази на тиждень протягом 2-3 місяців.

Хлібна маска . М’якоть трьох скибочок житнього хліба, розмочених у воді, змішати з 2 жовтками. Нанести на шкіру голови, укутати на 40-50 хвилин і змити прохолодною водою.

 

Хна . Чайну ложку безбарвної хни змішати з 1 чайною ложкою чайного порошку і 1 чайною ложкою реп’яхової олії. Нанести на шкіру голови і змити шампунем через 2-3 хвилини.

Кулінарна сода . Додавати 1 чайну ложку соди в шампунь при кожному митті, перетворюючи його таким чином в скраб-шампунь.

 

Оливкова олія . Підігріти олію на водяній бані, втерти в шкіру голови, укутати і лягти спати. Змити вранці.

Відвар кропиви . Застосовується для ополіскування волосся після миття. 1 стакан сушеної кропиви залити 1,5 літрами води і тримати на водяній бані 20 хвилин, процідити, остудити і використовувати.

Поділись


Новини партнерів