9 добавок, які працюють краще і коштують дешевше будь-якого крему від зморшок

Візьміть упаковку будь-якого крему проти зморшок. Напевно, ви знайдете в складі вітаміни, антиоксиданти, ненасичені жирні кислоти, та з ймовірністю 99 % — колаген і гіалуронову кислоту. Ці добавки можна купити в аптеці: окремо вони коштують дешевше, ніж крем від зморшок. Ось інформація про те, що саме потрібно шкірі, щоб залишатися пружною і підтягнутою.

Ось добавки, які подбають про шкіру: захистять від ультрафіолету, морозу і вітру, допоможуть відновитися, поліпшать синтез колагену і гіалуронової кислоти або заповнять їх нестачу.

Що робити, щоб не було зморшок

Щоб шкіра залишалася молодою якомога довше, потрібно:

  1. Підсилити захисний бар’єр: чим він слабший, тим більше шкіра втрачає вологу, стає сухою, тонкою і тьмяною, легше обгорає на сонці і гірше відновлюється.
  2. Стимулювати оновлення: компенсувати колаген, еластин, гіалуронову кислоту. З віком шкіра виробляє менше цих речовин, і потрібно додати їх ззовні або стимулювати вироблення.
  3. Додати антиоксиданти: вони захищають від вільних радикалів, з-за яких шкіра старіє, і від руйнування колагену — її головного «будівельного матеріалу».

Потрібні всі 3 компоненти. Якщо робити акцент тільки на колаген, без захисту шкіра буде накопичувати шкідливі речовини і старіти. Якщо додати тільки антиоксиданти, посилити захист — шкіра буде захищена від мікробів і сонця, але зморшки не стануть меншими.

Креми, сироватки, ін’єкції і флюїди — не запорука молодої і красивої шкіри.Косметичні бренди роблять маски на основі гіалуронової кислоти, додають в крем колаген, пропонують ін’єкції з вітамінами. Крім діючої речовини, в кожному продукті є довгий список інших компонентів.

Купивши крем за 500 – 1 000 грн, в результаті отримуємо дуже мало речовин, які дійсно призводять шкіру в тонус. Вітаміни і добавки в капсулах — альтернатива, яка обійдеться мінімум в 5-10 разів дешевше.

Підсилюємо захист

  1. Вітамін Е (капсули). Вітамін Е — потужний антиоксидант. Діє синергетично з вітаміном С: запобігає сонячним опікам, активно протидіє вільним радикалам, захищає шкіру від окисного стресу і старіння. Застосування: 1 капсулу вітаміну Е в день. Рекомендована норма — 15 мг діючої речовини.
  2. Гель з ферулової кислоти. Якщо до вітамінів Е і С, додати ферулову кислоту, захист шкіри від сонця збільшиться в 4-8 разів. Ферулова кислота зволожує і розгладжує шкіру, стимулює мікроциркуляцію, синтез колагену і еластину, протидіє фотостарінню. Вчені з’ясували, що краще застосування ферулової кислоти — гель: в цій формі вона легко проникає в шкіру і підсилює захисний бар’єр. Застосування: наносити 2-3 рази в тиждень, уникаючи області навколо очей. Перед тим як нанести на обличчя, потрібно обов’язково перевірити гель на руці.
  3. Вітамін А (капсули). Вітамін А підсилює вироблення колагену, підвищує імунітет шкіри. На думку вчених, ретинол захищає від ультрафіолету не гірше сонцезахисного крему. Застосування: 1 капсулу з 700 мкг вітаміну А в день (не більше 3 000 мкг).

Стимулюємо оновлення

  1. Колаген. З’єднувальний білок, без якого шкіра не може обійтися. З віком кількість колагену, який виробляє тіло, падає і потрібно заповнювати недолік. Вчені з’ясували, що прийом колагену в якості добавки покращує стан шкіри у жінок всього за 8 тижнів: менша шорсткість і втрата води, більша зволоженість і еластичність. Застосування: капсули з 2,5 г колагену в день.
  2. Гіалуронова кислота. Коли зменшується кількість гіалуронової кислоти, шкіра стає сухою, зневодненою і нееластичною. Японські вчені провели дослідження: розділили людей на 2 групи, одна з яких приймала плацебо, а інша — 120 мг гіалуронової кислоти по 1 капсулі в день. Через 12 тижнів у тих, хто приймав гіалурон, стали помітно менші зморшки. Застосування: капсула зі 120 мг діючої речовини 1 раз в день.
  3. Олія купуасу (родич какао з тропіків). Швидко проникає в шкіру і утримує вологу краще будь-якої іншої олії. У купуасу є потужні антиоксиданти, ненасичені жирні кислоти, які допомагають шкірі оновлюватися і надовго зберегти молодість. Олія утримує на 30 % більше вологи, ніж ланолін, який використовують як компонент у корейській і японській косметиці. Застосування: замість нічного крему або як маску: нанести на 20 хвилин, промокнути паперовою серветкою надлишки.

Додаємо антиоксиданти

  1. Вітамін С. Потужний антиоксидант, який захищає від вільних радикалів і окисного стресу. Це значить, шкіра легше відновлюється після того, як обгоріла на сонці, обвітрилася або замерзла. Чим ми старші, тим складніше шкірі відновлюватися і оновлюватися, і вітамін С вирішує цю проблему. Застосування: капсули 75 мг вітаміну С в день для жінок і 90 мг для чоловіків.
  2. Вітамін N (ліпоєва кислота). Допомагає нейтралізувати дію вільних радикалів. Працює разом з іншими антиоксидантами — вітамінами С і Е, посилює їх антивіковий ефект. Знімає запалення, допомагає реконструювати колаген. Застосування: 1 капсулу на день з 20-50 мг ліпоєвої кислоти.
  3. Коензим Q 10. Вчені з’ясували, що коензим значно зменшує зморшки і лінії мікрорельєфу, запобігає втраті пружності, покращує гладкість шкіри. Не захищає шкіру від сонця і не впливає на гідратацію, але чудово підходить для міжсезоння. Застосування: 1 капсула 30 мг коензиму в день.

Бонус: 4 кращих олії для зняття макіяжу і замість нічного крему від зморшок

  1. Арганова олія. Учені перевірили, як олія впливає на шкіру у жінок після менопаузи. Її щоденне застосування покращує еластичність шкіри всього за 60 днів. Олія підсилює здатність шкіри утримувати вологу, робить її м’якою.
  2. Мигдальна олія. Завдяки вітамінам Е і К допомагає шкірі швидко відновлюватися і бути еластичною. Природний бар’єр від ультрафіолету, ступінь захисту — 4,6 SPF.
  3. Олія виноградних кісточок. Одна з найбільш вживаніших в косметичних компаніях: використовується як база для кремів, лосьйонів і масок. У ній багато вітамінів, жирних кислот: пальмітинова — допомагає виробляти колаген та еластин, стеаринова — захищає від сонця, лінолева — потужний антиоксидант.
  4. Кунжутна олія. Володіє чудовою гідрофобністю — добре утримує вологу в шкірі. У ній є 3 потужні антиоксиданти, які захищають шкіру від сонця і уповільнюють старіння.

Впевнені, у вас є свої таємниці, як зберегти шкіру свіжою і сяючою. Поділіться?

Джерело

Поділись


Новини партнерів