Розгладжуємо шрами і рубці після невеликих і навіть глибоких ран натуральними оліями

Шрами після невеликих і навіть глибоких ран залишаються на шкірі тривалий час, іноді на все життя. Виявляється, існує не така велика кількість народних засобів і лікарських препаратів для їх лікування. Причому більшість ліків на гормональній основі, тому їх не можна застосовувати тривалий час. Тому краще звернутися до натуральних засобів і олій. Нижче ми розповімо про декілька олій, які творять чудеса в видаленні шрамів.

Олія лаванди

Олія лаванди прискорює регенерацію клітин шкіри, так як вона прискорює обмінні процеси. Для свіжих ран кілька крапель лаванди, доданих в воду, зробить шрам ледь помітним. Для застарілих необхідно наносити розведену олію на шрам протягом декількох днів.

Кокосова олія

Цю олію можна застосовувати як лікувальний засіб при виникненні багатьох проблем зі здоров’ям: від порушень в роботі травної та імунної системи до лікування волосся і тіла. При шрамах від опіків використовуйте суміш лимонного соку і кокосової олії. Вітамін Е, що міститься в кокосовій олії, забезпечує швидке загоєння шрамів. Застосування кокосової олії попереджає розвиток інфекції в рані, а також появу рубця.

Ефірна олія безсмертника

Ця олія ефективна при всіх видах шрамів. олія безсмертника лікує будь-які шрами: будь це шрам після рани або хірургічного втручання, старий або новий.

Олія з насіння моркви

Ви коли-небудь бачили насіння моркви? Вони крихітні. Однак з них отримують олію, яка прекрасно прибирає шрами і плями на шкірі. Вона добре зволожує шкіру, бореться зі зморшками, розтяжками та іншими дефектами шкіри. Олія з насіння моркви необхідно завжди використовувати разом з базисною олією.

Оливкова олія

Оливкова олія – ​​універсальний засіб, який здавна використовується в лікувальних і косметичних цілях. Вона живить шкіру і наповнює її вологою. З її допомогою можна видалити мертві клітини, з яких в основному і складаються шрами і рубці. А значить, регулярне застосування оливкової олії сприяє розгладженню шрамів. Це дієвий засіб для поліпшення стану шкіри. У лікувальних цілях необхідно використовувати тільки нерафіновану оливкову олію холодного віджиму класу «Екстра».

Олія з насіння гірчиці

Не всі переносять запах гірчичної олії. Але важко заперечувати факт, що це прекрасний засіб для розгладження шрамів. 10% -а мазь з олією гірчиці, що застосовується протягом кількох тижнів, – розгладжує навіть застарілі шрами.

Олія з плодів шипшини

Якщо ви хочете ефективний засіб з приємним запахом, застосовуйте олію з плодів шипшини.

Завдяки унікальному складу і властивостей натуральних олій, можливо якщо не докорінно розв’язати проблему шрамів і рубців, то значно поліпшити стан шкіри. Але слід пам’ятати, що той чи інший засіб може допомагати одній людині і бути неефективним для іншої. Тому не забудьте проконсультуватися у свого лікаря!

Поділись


Новини партнерів