Що таке фруктова косметика і як нею користуватися

Косметичні засоби це не тільки ті, які продаються в красивих баночках і тюбиках в магазинах. Звичайні фрукти з саду або заморських країн можна використовуватися в косметичних цілях, для догляду за шкірою, наприклад.

Свіжі абрикоси  підійдуть для догляду за жирною шкірою. Маска для жирної шкіри – натерти на тертці абрикос, очищений від шкірки, змішати з кислим молоком в рівній пропорції і нанести маску на шкіру. Якщо шкіра, навпаки суха і сильно лущиться, можна просто накласти на неї шматочки фрукта.

Кавуном можна протирати шкіру обличчя і шиї будь-якого типу. Лосьйон: взяти рівні частини кавунового і огіркового соку, змішати і додати стільки ж горілки. Протирати ним шкіру, допомагає при опіках, почервонінню.

Вишневий сік можна використовувати для догляду за жирною шкірою. Протерти обличчя, потримати 10 хвилин і змити теплою водою.

Полуниця допоможе , в разі потреби, відбілити шкіру обличчя. З соку полуниці можна приготувати відмінний крем. Півсклянки свіжого соку ягоди, ½ дес.л. ланоліну і вівсяних пластівців або муки. Ланолін розчинити на паровій бані, додати вівсяної муки, а потім поступово влити полуничний сік. Збити до однорідної маси.

Всі фрукти та ягоди багаті корисними вітамінами і мінералами, тому будь-який з них можна використовувати для догляду за шкірою, потрібно тільки дізнатися їх властивості.

Поділись


Новини партнерів